Kontakta oss

SalesLounge

Rikard Hegelund, medgrundare av Workaround

Rikard Hegelund Workaround berättar om startupens ide i intervju med SalesLounge Sverige

Intervju

Rikard Hegelund, medgrundare av Workaround

Kontorsbrist i Stockholm City. Alarmerande och ett hot mot tillväxten. Så stod det i Dagens Industri den 10:e juni 2017. Det var Max Barclay, VD på Newsec Sweden, som blev intervjuad och fick medhåll av Maria Rankka, vice direktör på Stockholms handelskammare. Men är det egentligen kontorsbrist eller har det även tidigare varit svårt för hyresgäster att hitta hyresvärdar? På Workarounds hemsida ger en enkel sökning på kontorslokaler i Stockholm ett träffresultat på över 700 annonser.

Vad är Workaround?

Workaround är en relativt ny startup som byggt en digital plattform där företag som söker kontor kan hitta hyresvärdar. En matchningssida för kontorslokaler helt enkelt. Tjänsten är väldigt stor i Stockholmsområdet och expanderar dessutom snabbt runtom i hela landet. Idén kläcktes under 2014. Workaround lanserade sin första tjänst under 2015.
SalesLounge har provat tjänsten och den är enligt oss överlägsen sina konkurrenter just nu. Inte minst när det kommer till användarvänlighet. Det gjorde oss nyfikna på hur idén kom till, hur det har gått hittills och vad planerna är framöver. Så vi intervjuade en av grundarna, Rikard Hegelund.

Visionen om att sänka kontorssvinnet och förenkla för entreprenörer

– Workaround startade med en vision om att göra något åt kontorssvinnet. Samtidigt ska det förenkla för småföretagare att transparent hitta fram till det kontor som passar bäst för dem. Hur lösningen utformades och problemets storlek gjorde att grundarna fastnade för att försöka göra något åt just detta.

Vad är viktigt för dig?

– Jag brinner för samhällsfrågor och tycker om att arbeta med sådant som jag anser skapar effektivitet och förbättring. Jag tycker även mycket om löpning och ställer upp i ett flertal löptävlingar varje år.

Hur kom du på affärsidén om Workaround?

– När jag jobbade som konsult. Min dåvarande arbetsgivare hyrde två stora kontorsbyggnader centralt i Stockholm. Den ena stod helt tom under flera år. Jag började diskutera detta med min medgrundare Andreas Broryd. Vi blev övertygade att man borde kunna göra något åt detta genom att skapa en peer-to-peer marknadsplats för uthyrning av lediga kontor och kontorsplatser.

Hur lång tid tog det från att du kom på idén tills att du var igång?

– Ungefär ett år från att vi började prata om detta tills vi var igång på riktigt.

Vad fick dig till att ta klivet och faktiskt göra det?

– Jag kände mig redo att prova på något nytt och ville gärna prova att starta ett eget företag baserat på en egen idé någon gång i livet. I efterhand var det tur att jag inte väntade med tanke på allt slit det innebär att vara entreprenör. Inte säkert att man skulle orkat med det en gång till. Jag jobbade kvar i ett par månader på mitt gamla jobb parallellt innan jag tog klivet på riktigt.

Har du haft liknande affärsidéer tidigare?

– Jag får nya företagsidéer hela tiden, men det betyder inte så mycket. En idé är bara en procent av ett lyckat genomförande.

När började du våga tro på just den här affärsidén?

– Det har jag nog gjort hela tiden. Det har dock funnits dagar då det har känts mer motigt och tveksamt om man kommer att få ihop det.

Har allt gått som planerat för Workaround?

– Vi planerade för mycket i början. Vi har blivit bättre på att fånga slumpen och inte övertänka saker – det leder ingenstans och tar en massa tid i onödan.

Finns det något du skulle ha gjort annorlunda?

– Om jag hade startat idag skulle jag gjort många saker annorlunda. Ett exempel är att jag inte skulle ha byggt så avancerad teknisk plattform innan jag kommit betydligt längre i att validera produkten.

Några motstånd på vägen?

– Man stöter på motstånd och motgångar hela tiden och lär sig att leva med dem. Samtidigt ger entreprenörskap otroligt mycket tillbaka när det går åt rätt håll.

Hur ser samarbetet ut med co-founders och investerare?

– Vi är två medgrundare som finns kvar i bolaget och har ett gott samarbete med samtliga investerare i bolaget.

Hur ser omvärlden på er affärsidé?

– De flesta som använder vår tjänst är väldigt positiva till idén och tycker att vi fyller ett tomrum. Eftersom det inte funnits någon tjänst som vår innan.

Hur har det gått då?

– Workaround har vuxit snabbt och hjälper idag cirka 300 företag per månad att hitta kontor. Majoriteten av dessa är i Stockholm men tjänsten finns i sju svenska städer till.

Vad ligger i framtiden, på kort och lång sikt?

– På kortare sikt ska vi rekrytera ytterligare teknisk kompetens och på lite längre sikt ska vi expandera tjänsten till fler marknader. Vi söker kontinuerligt grymma säljare också.

Vad vill du ge för tips till andra aspirerande entreprenörer?

– Börja med att affärsutveckla helt utan tjänst och se till att du kan göra (betalande) kunder nöjda genom att manuellt utföra det som du vill bygga upp. Identifiera sedan kärnan i det du vill skapa och bygg bara den som ett skelett för att validera att det i stora drag funkar så som du vill. Fortsätt därifrån. Ta inte in kapital i bolaget om det inte är ett absolut måste och skynda långsamt, det gäller att ha respekt för att saker tar mycket längre tid än man skulle vilja.

 

Tack till Rikard Hegelund och Workaround för att de delar med sig av sina erfarenheter och tips. Workaround Sverige ställde också upp med några handfasta tips i vår julkalender Instagram. Följ oss där för att få fler tips och råd från framgångsrika startups.

Mest lästa just nu

Till toppen