Kontakta oss

SalesLounge

Viveca Sten, Författare och Föreläsare

Viveca Sten är en av Sveriges främsta författare, f.d. chefsjurist på PostNord, styrelseproffs, föreläsare och förhandslingsexpert. Viveca gästar LoungePodden och pratar om böckerna bakom Morden i Sandhamn och förhandlingar

LoungePodden

Viveca Sten, Författare och Föreläsare

Viveca Sten är en av Sveriges främsta författare, f.d. chefsjurist på PostNord, styrelseproffs, föreläsare och förhandlingsexpert. I veckans avsnitt av LoungePodden berättar Viveca om varför hon sadlade om till författare när hon var mitt uppe i en framgångsrik chefsjuristkarriär.

Viveca Sten har skrivit de bästsäljande böckerna som den framgångsrika TV-serien Morden i Sandhamn baseras på. Serien har setts av över 80 miljoner människor världen över och böckerna har lästs av över 4 miljoner personer. Hon ger sina bästa tips för hur du kommer in i rätt sinnesstämning när du ska vara kreativ, hur idén om Morden i Sandhamn kom till och varför du som lyssnare borde ta ”det berömda steget.”

Viveka Sten pratar även om varför hon älskar förhandlingar och vad som skiljer affärsförhandlingar med privata förhandlingar. Viveca berättar hur hon vann en förhandling som involverade Peter Jöback och lussebullar. Viveca ger också sitt bästa tips på hur man vinner en förhandling om julfirandet med sin sambo.

I avsnittet med Viveca Sten

  • Från chefsjurist till bästsäljande författare
  • Vad är det viktigaste inom förhandlingar?
  • Mord och lik
  • Jul och lussebullar
  • Peter Jöback
  • Ta steget – vad är det värsta som kan hända?
  • Generationen bortskämd
  • Spotify-listan Viveca Sten lyssnat på konstant under ett år

Vem är Viveca Sten?

Viveca Sten arbetar som författare, juridisk rådgivare, styrelseledamot och föreläsare och bor i Djursholm med maken Lennart Sten och tre barn. Hon är aktuell som författaren till  Sandhamnsdeckarna som TV-serien Morden i Sandhamn baseras på. Viveca har en juristexamen från Stockholms universitet samt är civilekonom vid Handelshögskolan i Stockholm.

Tidigare har hon bland annat arbetat som chefsjurist på Amadeus Scandinavia, Letsbuyit.com och PostNord. Hon har varit värd i radioprogrammet Sommar i Sveriges Radio P1 2010.

SalesLounge

Vi lever i en globaliserad och snabbrörlig värld. Dagligen ser vi nya strömningar inom våra fokusområden från experter världen över. 

För den som konstant vill utvecklas och hålla sig uppdaterad räcker inte tiden alltid till. Här samlar vi allt som kan vara av intresse för dig som säljare, entreprenör och ledare. Såsom kunskap, trender, forskning, krönikor och gästartiklar inom våra fokusområden. 

Till toppen