Kontakta oss

SalesLounge

Hur du bestämmer vilka uppgifter du ska delegera

Delegera uppgifter till andra

Ledarskap

Hur du bestämmer vilka uppgifter du ska delegera

Delegering är en viktig del i framgångsrikt ledarskap enligt många experter. Hur duktig är du på att delegera arbetsuppgifter till dina kollegor? Vilka uppgifter du bör lägga över på dina kollegor? 

 

Ledarskap handlar om att omge sig med rätt människor. När du har gjort det, är en nyckelfaktor i det lyckade ledarskapet förmågan att släppa kontrollen. Eller rättare sagt förmågan att kunna lita på sin omgivning. Alltför ofta hamnar ledare i fällan att de kontrollerar sina medarbetare in i minsta detalj. Det leder, enligt många ledarskapscoacher, till att de anställda känner sig kontrollerade och i värsta fall oviktiga. Enligt undersökningar är det också en av de vanligaste anledningarna till varför anställda säger upp sig från sina jobb. Lösningen stavas delegering.

Vad ska du delegera?

Att lämna över uppgifter till någon annan är lättare sagt än gjort, men någonstans bör man börja. Harvard Business Reviews gästskribent Jenny Blake, listade sina rekommendationer på vad du bör delegera. Hon menar att du ska lära dig delegera uppgifter som; 

Är små 

Uppgifter som är så små att de känns irrelevanta, är aldrig viktiga eller brådskande och även om de bara tar några minuter, avbryter det ditt flyt. Ett exempel på detta skulle kunna vara om du anmäler dig till en konferens eller ett event. Du lägger till det i din kalender och bokar sedan hotell och flyg. Var och en av dessa saker tar inte lång tid, men tillsammans blir det mer än vad du hade räknat med. 

Är enkla  

Uppgifter som är relativt enkla är förmodligen inte den bäst utnyttjade tiden för dig. Mycket enkla uppgifter kan, och bör, hanteras av någon annan än dig. 

Är tidskrävande 

Uppgifter som, även om de kan vara viktiga eller något komplexa, är tidskrävande och inte kräver att du måste göra hela researchen själv. Du kan du enkelt hoppa in när uppgiften är 80 % klar och ge godkännande, feedback eller riktning mot nästa steg.  

Du kan lära ut 

Uppgifter som, även om det vid första anblick känns komplicerat och har flera delmoment, kan systematiseras och delegeras. Du har fortfarande möjlighet att kontrollera kvaliteten och ge slutgiltigt godkännande, menar Blake. 

Är dålig på 

Uppgifter som du helt enkelt inte är duktig på. Du tar mycket längre tid på dig än personer som är kunniga på sitt område. Till exempel är den visuella designen på PowerPoint-bilder inte det område du är bäst på – be om hjälp. Varför inte anställa någon som hjälper dig med presentationen i framtiden? 

Är tidskänsligt 

Uppgifter som är tidskänsliga men konkurrerar med andra prioriteringar. Det finns inte tillräckligt med tid att göra dem på en gång så du delegerar en viktig och tidsbunden uppgift så att den kan göras parallellt med dina andra tidsbundna uppgifter.  

 

En tumregel för att bestämma vad som ska delegeras är att titta vad som står på din att-göra-lista och vad det är för något som endast du kan ta i tu med. Hur kan du delegera resten? Blake avslutar med att tipsa om att även om du inte vet hur eller vem du ska delegera dina uppgifter till idag gör du dig själv en tjänst om du börjar med att identifiera vad du ska delegera. 

Mest lästa just nu

Till toppen