Kontakta oss

SalesLounge

7 sätt att varva ner utan att ta semester

En kvinna som är utmattad efter jobbet. Det är viktigt att lära sig varva ner under och efter arbetstid även när man inte ha semester

Hälsa

7 sätt att varva ner utan att ta semester

Alla behöver ladda batterierna från tid till tid. Utbrändhet blir dagligen ett större problem. Därför är det viktigt att värdera sin hälsa. Semester är det bästa sättet att varva ner helt och hållet. Men vad gör du när du inte kan ta semester?

Det är inte lätt att hitta sätt för att varva ner under vardagen. Men det är direkt nödvändigt för att orka arbeta i dagens snabbtaktade arbetsvardag. Så hur gör du för att dagligen hitta lite energi? Sarah Landrum, bloggare på PunchedClocks.com, skrev sina bästa tips på hur du kan ladda batterierna i vardagen. Hennes tips är följande:

Varva ner – på riktigt

Vi är konstant uppkopplade nuförtiden. Även när vi är hemma tittar vi konstant vår mail och kollar våra sociala medier. Det känns ibland som att vi inte slutar arbetet trots att vi är hemma en vardagskväll.

Landrum föreslår att du kan prova att stänga av Wi-Fi och data på din telefon. På så sätt kan du fortfarande ta emot samtal om det är någon som vill ringa dig angående något akut, men du behöver inte höra plinget från telefonen.

Värdesätt din lediga tid

Helger avsätter vi ofta till att hinna med sysslor som vi inte hinner med under vardagen såsom städning. Värdesätt din lediga tid istället. Oavsett om du har mycket att göra har du ett par timmar som du kan lägga på att bara vara ledig.

Möblera om

Genom att möblera om din arbetsplats kommer du att få en nystartkänsla. Om du dagligen kommer till ett skrivbord som känns sisådär kommer den känslan smitta av sig på din prestation. När du rensar upp och gör om din arbetsplats kommer din hjärna inte längre koppla platsen till något negativt och du får en nystart. Värt att prova enligt Landrum.

Ändra dina rutiner

Rutiner kan hjälpa oss bli mer produktiva. Men det kan också göra att vi slösar energi på onödiga saker. Genom att sysselsätta oss med monotona uppgifter kan vi tappa modet att göra någonting nytt. Våra hjärnor är skapta för att testa nya saker och utvecklas. Prova att röra om i dina rutiner då och då.

Ta hand om dig själv

Du har jobbat hårt och därför förtjänar du att bli omhändertagen. Gör något som du mår bra av. Ta in på ett spa eller ta en massage. Vi kan inte alltid ta hand om andra hela dagarna och glömma bort oss själva.

Gå ut

Solljus kan göra under för ditt humör. I Sverige glömmer vi ibland bort att komma ut och få lite solljus under de få timmarna vi faktiskt kan se solen. Speciellt under vintertid.

Landrum har förstått detta och vill påminna oss om att ta en promenad ibland. Prova att ta en promenad runt kontoret varje dag efter lunchen, istället för att småsnacka i 10 minuter extra om saker du inte bryr dig om på riktigt.

Locka fram barnet i dig

Vad gjorde du när du var ett barn och bekymmersfri? Det är en bra ide att bara göra något du älskar och brinner för varje vecka för att inte låta vardagen bryta ner dig. Vad gör dig genuint glad? Är det att spela fotboll, sjunga, spela TV-spel eller lägga pussel? Gör mer av det!

Även om inte alla dessa tips passar just dig är det viktigt att ta ett djupt andetag ibland och inse att du inte är en robot. I allt säljande, bolagsbyggande och målfokusering är det viktigt att stanna upp. Komma ihåg att leva och varva ner.

För mer inspiration, tips, råd och insikter lyssna på LoungePodden.
SalesLounge

Vi lever i en globaliserad och snabbrörlig värld. Dagligen ser vi nya strömningar inom våra fokusområden från experter världen över. 

För den som konstant vill utvecklas och hålla sig uppdaterad räcker inte tiden alltid till. Här samlar vi allt som kan vara av intresse för dig som säljare, entreprenör och ledare. Såsom kunskap, trender, forskning, krönikor och gästartiklar inom våra fokusområden. 

Mest lästa just nu

Till toppen