Kontakta oss

SalesLounge

Sveriges största varumärkesresa: Statoil blev Circle K

Johan Backman och Lisa Vejlo Degerman gästar LoungePodden och pratar om när Statoil bytte namn till Circle K i en av Sveriges största varumärkesresor

LoungePodden

Sveriges största varumärkesresa: Statoil blev Circle K

En av Sveriges genom tiderna största varumärkesresa var den när Statoil, ett av Sveriges mest välkända företag med 98 % varumärkeskännedom, bytte varumärke till Circle K. Hundratals arbetsplatser, tusentals medarbetare och miljontals kunder skulle påverkas.

Hur gick det till? Marknadsdirektör Johan Backman och kommunikationsdirektör Lisa Vejlo Degerman gästar veckans avsnitt av LoungePodden för att berätta om en av Sveriges största varumärkesresor.

2012 blev Statoils verksamhet i bland annat Sverige uppköpta av nordamerikanska koncernen ACT (Alimentation Couche-Tard Inc). Circle K skulle bli det nya namnet. Vad innebar det att Statoils hela varumärke skulle bytas ut helt och hållet mellan 2015 och 2016? Totalt sett skulle allt från logotyp till kunderbjudande bytas ut på över 700 arbetsplatser. Med över 3000 anställda, en miljardomsättning och en varumärkeskännedom på över 98 % skulle detta bli en av Sveriges största varumärkesresor. Hur börjar man en sådan resa?

I avsnittet med Johan Backman och Lisa Vejlo Degerman

  • Hur började dom?
  • Hur var reaktionen bland dom anställda? Hur får man sig alla?
  • Vad var utmaningarna på förhand?
  • Vilka var möjligheterna?
  • Hur stavar man Circle K egentligen?
  • Hur blev resultatet och vad finns det för lärdomar man kan dra av varumärkesresan?
  • Vilka misstag kom längs vägen?

Självklart pratar vi också om dom väl uppmärksammade KKK-flaggorna vid invigningen av första Circle K stationen. Lyssna på avsnittet på Spotify, Acast, Podcaster eller genom SalesLounge.com/LoungePodden!

Vem är Johan Backman?

Johan Backman är marknadsdirektör på Circle K i Sverige. Johan ansvarar för Circle K:s butikserbjudande – mat, dryck, butikssortiment, biluthyrning, biltvätt och bilvårdsprodukter. Johan har tidigare varit marknadschef på Statoil och vann Sveriges Bästa Marknadschef kategori Drivmedel 2016 och 2017.

Vem Lisa Vejlo Degerman?

Lisa Vejlo Degerman är kommunikationsdirektör på Circle K i Sverige. Lisa ansvarar för kommunikation, marknadsföring och varumärket. Lisa har tidigare arbetat med kommunikation och marknadsföring i flera olika roller på Statoil.

Vad är Circle K?

Circle K säljer bensin, diesel och andra drivmedel på cirka 770 stationer rund om i Sverige. 300 av stationerna erbjuder även biluthyrning och biltvätt samt säljer mat, fika och . De arbetar runt 3300 personer på företagets stationer och kontor. Circle K hette tidigare Statoil men bytte namn och varumärke mellan 2016 och 2017, vilket resulterade i en av Sveriges största varumärkesresor någonsin.

SalesLounge

Vi lever i en globaliserad och snabbrörlig värld. Dagligen ser vi nya strömningar inom våra fokusområden från experter världen över. 

För den som konstant vill utvecklas och hålla sig uppdaterad räcker inte tiden alltid till. Här samlar vi allt som kan vara av intresse för dig som säljare, entreprenör och ledare. Såsom kunskap, trender, forskning, krönikor och gästartiklar inom våra fokusområden. 

Till toppen