Kontakta oss

SalesLounge

Varmt välkommen till loungen: Ali Farshid

Ali Farhid tipsar om framgångsrik försäljning

The Lounge

Varmt välkommen till loungen: Ali Farshid

En affärsman ut i fingerspetsarna.

Ali Farshid driver just nu ett av de mest spännande bolagen inom rekrytering, Jobtip, som är specialiserade inom Social Recruiting.

Resan inom försäljning började tidigt då han sålde allt från jultidningar i ung ålder till bilar i tonåren. Ali tog civilekonomexamen men saknade förhandlingarna, avsluten och tempot från försäljningsyrket för mycket för att fortsätta sin karriär som ekonom. Han brinner för försäljning, ledarskap och entreprenörskap. Därav hans vägval i arbetslivet. Intressanta fokusområden för oss på SalesLounge, såklart! Efter det har Ali gjort en superintressant karriär som fältsäljare, account manager, key account manager och försäljningschef på olika bolag. Sedan tre år tillbaka arbetar han som VD på företaget Jobtip. 

Under sina år har han kammat hem många utmärkelser såsom månadens och årets säljare, som i sin tur har öppnat upp dörrar till hans karriär som bolagsdirektör. Den bedriften han är mest stolt över är dock när han utsågs till Årets VD av sina medarbetare på Jobtip – två år i rad! Att han var ensam kandidat till titeln – båda gångerna – är mindre viktigt, säger Ali med glimten i ögat.

Inspiration och energi är viktigt för honom. Det får han dagligen av sina kollegor och medarbetare samt den goda kulturen och sammanhållningen på kontoret. Samtidigt håller han sig undan från negativitet och problemorienterade människor. 

”En positiv och lösningsorienterad inställning är det absolut viktigaste för att lyckas, speciellt inom försäljning”, säger Ali.

På kort sikt ligger fokus på att sätta målet som bolaget har satt upp till 2019. Under tiden kommer Jobtip även att expandera sin verksamhet till San Diego och USA, med start från januari 2018.  Det stora och långsiktiga målet är dock att leda bolaget till att bli ledande i världen inom sitt segment, Social Recruiting. 

Avslutningsvis svarar Ali på frågan vad han har för syfte med att skriva på SalesLounge, och hans anledning gjorde oss väldigt förväntansfulla.  

”Jag vill förnya bilden av både försäljning och modernt ledarskap”

Förvänta er positivism, försäljningstips och att få en spännande insyn i hur ett svenskt företag expanderar verksamheten på en marknad bortom Atlanten, från vår första profil i The Lounge!

SalesLounge

Vi lever i en globaliserad och snabbrörlig värld. Dagligen ser vi nya strömningar inom våra fokusområden från experter världen över. 

För den som konstant vill utvecklas och hålla sig uppdaterad räcker inte tiden alltid till. Här samlar vi allt som kan vara av intresse för dig som säljare, entreprenör och ledare. Såsom kunskap, trender, forskning, krönikor och gästartiklar inom våra fokusområden. 

Mest lästa just nu

Till toppen