Kontakta oss

SalesLounge

Varför introverta personer är bra ledare

introverta personer

Ledarskap

Varför introverta personer är bra ledare

Bra ledare efterfrågas i alla organisationer men vad kännetecknar en duktig ledare? Är extroverta bättre lämpade än introverta personer?

Elon Musk, Warren Buffet, Bill Gates och Mark Zuckerberg är några internationella exempel på introverta personligheter som lyckats bli framgångsrika ledare.

Vanligtvis går tankarna till en extrovert person när det är på tal om att en ledarskapsroll ska fyllas på organisationer. Detta för att en utåtriktad personlighet antas behövas för att vägleda och motivera de anställda. Men är det allt?

Introverta personer ses som tysta och rädda för att fatta beslut. Det gör att de anses inkapabla till att framgångsrikt hantera de utmaningar som en ledarroll medför, skriver Melissa Thompson på Inc.com. Nya teorier utmanar och omvärderar dock om det faktiskt stämmer att endast extroverta personligheter kan lyckas i ledarroller. En introvert person som är en chef är bra för företaget för att den når sina resultat och tacklar utmaningar på smidigt och effektivt sätt.

Thompson listade några av egenskaperna som gör introverta personer till bra ledare för organisationer som värdesätter ROI och effektivt ledarskap:

Bättre fokus

Extroverta personer känner ofta att de måste kasta sig in i allt som pågår för att förstå vad som händer och vad som kräver deras uppmärksamhet. Men introverta personligheter ofta är bekväma med att spendera tid för sig själva, gå igenom sina egna tankar och analysera organisationens mål.
På så sätt håller de sig fokuserade under perioder med hög press och kan på ett smidigt sätt hålla organisationen åt rätt håll.

Ett autentiskt beteende skapar förtroende

Beteendevetare säger att upp till en tredjedel av den vuxna befolkningen är introverta. De säger också att många som uppvisar en extrovert sida egentligen försöker rätta sig efter kollegorna. Men de vill egentligen ha mer tid för sig själva för att kunna tänka igenom saker och ting. Introverta personer, som istället är ”sig själva” på arbetet och i sina interaktioner med medarbetare, skapar tilliten som behövs för att de anställda ska motiveras och känna sig uppskattade, skriver Thompson.

Bra lyssnare

Vi har två öron och en mun av en anledning. Introverta personer är bra på att lyssna på medarbetare och andra i högre uppsatta positioner. Medan andra diskuterar idéer och yttrar åsikter absorberar de det som sägs. Sedan kommer de fram till en strategisk lösning eller slutsats. Det leder oftast till att ingen känner sig exkluderad och att projekt utförs i tid.

Introverta personer kan vara väldigt kreativa

När det är slut på idéer är det ofta de introverta profilerna som kliver fram med en kreativ lösning på ett problem. De har spenderat sin tid till att gå igenom problemet i sitt huvud, vägt det positiva mot det negativa och har ofta även spenderat tid själva till att fundera på vad som kan förbättras.

Introverta personer skyller sällan på andra

Idag spenderas det ofta tid med att skylla på andra om någonting går fel eller om ett projekt överskrider sin budget. Detta är någonting som introverta personer spenderar mindre tid med att göra. De spenderar mer tid på att tänka på situationen och ta fram sätt att nå deras och företagets mål. När någonting går snett är det också mer troligt att de tar på sig skulden, för att sedan återvända till sitt arbete för att lära sig från sina misstag.

 

Vad associerar du med en introvert ledare? Detta säger självklart inte att alla extroverta personer är sämre ledare. Inom ledarskap, precis som allt annat, handlar det alltid om självinsikt och medvetenhet. Desto mer du vet hur du och din stil uppfattas av andra kan du utnyttja det till din fördel. Problemen kommer ofta när vi inte stannar upp och analyserar vår omgivning och oss själva.

Mest lästa just nu

Till toppen