Kontakta oss

SalesLounge

Varmt välkommen till loungen: Claes Lemnell

Claes Lemnell om banker

The Lounge

Varmt välkommen till loungen: Claes Lemnell

Vi vill med glädje presentera nästa inspirerande person in i loungen. Claes Lemnell är nordisk försäljningsdirektör på Virtusa som erbjuder konsult- och effektiviseringstjänster, främst till företag inom bank, finans och försäkring.

Claes har en spännande bakgrund med över 25 års erfarenhet av försäljning, affärsutveckling, produktutveckling och olika ledarskapsroller som affärsområdeschef och försäljningsdirektör. Passionen ligger främst i system- och processeffektivisering inom FinTech-branschen, men han har även ett stort intresse för mänskliga relationer, affärer och samspelet mellan människor, processer och teknologier. Att följa både de praktiska och filosofiska aspekterna inom Claes intresseområden tycker vi ska bli extra spännande.

– Min inspiration kommer från människor jag har förmånen att träffa och interagera med varje dag.

Han gillar konversationer med nya kontakter och att lyssna på deras historier och erfarenheter. För Claes är ”storytelling” en viktig röd tråd genom hela karriären. Han är övertygad om att det bästa sättet att få människor att lyssna och förstå den inre meningen i budskapet är att sätta det i rätt kontext samt presentera det i form av en berättelse. Hans startade sin storytelling-resa för flera år sedan när han arbetade som copywriter och nu skriver han på en novell. ”Vem vet om boken någonsin kommer se dagens ljus”, säger Claes med glimten i ögat. Idag använder han sig av storytelling i sitt arbete som försäljningsdirektör när han har pratar med sina kunder. 

– Jag tror på det klassiska citatet ”Sharing is caring and giving is receiving”

Själv utvecklas jag varje dag genom inspirationen jag får av mitt nätverk och mina klienter. Jag hoppas på att kunna inspirera andra på samma sätt genom att dela med mig av mina insikter och åsikter. Jag förväntar inte mig att alla ska hålla med mig om allt, men det är ju det fina med detta, svarar Claes när vi frågar honom varför han vill dela med sig i loungen.

Han kommer att ge oss insyn i bank- och finansbranschen, sin vardag som försäljningsdirektör samt reflektioner och perspektiv på andra ämnen – högt som lågt. 

Det ser vi fram emot – Välkommen till loungen Claes Lemnell! 

SalesLounge

Vi lever i en globaliserad och snabbrörlig värld. Dagligen ser vi nya strömningar inom våra fokusområden från experter världen över. 

För den som konstant vill utvecklas och hålla sig uppdaterad räcker inte tiden alltid till. Här samlar vi allt som kan vara av intresse för dig som säljare, entreprenör och ledare. Såsom kunskap, trender, forskning, krönikor och gästartiklar inom våra fokusområden. 

Till toppen