Kontakta oss

SalesLounge

Välkommen in i loungen – Catharina Schröder!

Catharina Schröder VD på Drivhuset skriver om entreprenörskap, försäljning, ledarskap och ger dina bästa tips för att starta företag

The Lounge

Välkommen in i loungen – Catharina Schröder!

Vi är otroligt glada att kunna presentera nästa person som gör entré  i loungen. Catharina Schröder är VD på Drivhuset i Uppsala sedan i maj 2017. Tidigare arbetade hon på marknadsavdelningen på Stockholms Handelskammare, Uppsala regionkontor.

Att vi är så glada för att kunna presentera Catharina är inte endast för att hon är en spännande, engagerad, driven och ambitiös direktör för en fantastisk organisation. Det är också för att hon, likt oss på SalesLounge, är genuint intresserad av entreprenörskap. Hon kommer ge oss en spännande insyn i vardagen hos startups, deras framgångar och utmaningar. Hon kommer dagligen i kontakt med entreprenörer, investerare, inkubatorer och samarbetspartners till entreprenörer. Catharina har allt som är intressant för en profil i loungen, som handlar om försäljning, entreprenörskap och ledarskap.

Även om Catharina främst arbetar med affärsutveckling och ledarskap i dagsläget är hon en säljare i grunden. Hennes karriär inom sälj började dock tidigare än många andras. Genom lite grävande journalistik upptäckte vi att hon började som säljare redan vid sju års ålder. Då sålde hon WWF-jultidning för att rädda pandorna. Fantastiskt på många sätt.

 

Vi ställde några inledande frågor till Catharina;

 

Hur länge har du jobbat med försäljning?

Jag skulle nog säga att jag alltid jobbat med försäljning på något sätt, oavsett om det handlat om en produkt eller tjänst eller som representant för ett företag. Därför anser jag att jag arbetat med försäljning ända sedan min första anställning på Intersport, och i alla mina arbeten sedan dess. Där jag arbetar nu har jag flera olika typer av kunder.

De första kunderna är dom unga entreprenörerna och idébärarna, om inte dom tycker att vi gör ett bra jobb och vill komma till oss så har vi heller inga att jobba för eller åt. Det är för dom vi finns till, och därför är det väldigt viktigt att dom är nöjda med vad vi gör och att vi levererar värde till dom.

Sedan är våra finansiärer våra kunder, dom investerar i ungt entreprenörskap och utveckling i Uppsala län som vi levererar till dom och där vi mäts mot uppsatta mål. Utan våra finansiärer har vi inte möjlighet att tillfredsställa vår första kundgrupp.

Sen är en annan kund samhället i stort, vi är en del av ett större sammanhang där vi jobbar för utveckling och tillväxt i länet och i regionen därmed är också alla som på något sätt drar nytta av det också våra kunder. Vi tillfredsställer samhället som kund genom att skapa fler entreprenörer; människor som vågar tänka annorlunda, vara kreativa och ifrågasättande. I sin tur skapar det nya företag, eller utveckling i redan befintliga, som i sin tur skapar tillväxt.

Vad brinner du för?

Entreprenörskap. En entreprenör behöver dock inte nödvändigtvis vara en företagare. Entreprenören är personen som vågar tänka nytt, i nya boxar och utmanar det som redan finns. En person som snabbt initierar lösningar på befintliga problem eller behov. Entreprenörskap vill jag hävda är ett tankesätt, och enligt mig en filosofi som går att applicera på det mesta i livet. Förutom det så brinner jag för jämlikhet och personlig utveckling, både på jobbet och privat. Jag har sedan jag var liten även en stor kärlek till djur.

SalesLounge handlar om inspiration och drivkrafter på många sätt. Vad inspirerar dig?

Alla häftiga entreprenörer som jag får träffa varje dag, som brinner för det dom gör och med en energi som smittar av sig på sin omgivning känns ingenting omöjligt tillsammans med dom. Jag känner mig lycklig och tacksam som får uppleva den kraften. Privat så ger träning mig jättemycket energi, och jag gillar att tävla.

Vad undviker du helst?

Förtryck, fördomar, avundsjuka och härskartekniker.

Några mål som du vill dela med dig?

Ett av mina övergripande personliga och professionella mål är att göra skillnad. Om jag kan bidra till att påverka och inspirera andra positivt så glädjer det mig!

Vad kommer du främst skriva om?

Svårt att säga, det jag känner är relevant just nu i kombination till mina erfarenheter i arbetet och möten med spännande personer.

 

Vi vill hälsa Catharina Schröder varmt in i loungen!

SalesLounge

Vi lever i en globaliserad och snabbrörlig värld. Dagligen ser vi nya strömningar inom våra fokusområden från experter världen över. 

För den som konstant vill utvecklas och hålla sig uppdaterad räcker inte tiden alltid till. Här samlar vi allt som kan vara av intresse för dig som säljare, entreprenör och ledare. Såsom kunskap, trender, forskning, krönikor och gästartiklar inom våra fokusområden. 

Till toppen