Kontakta oss

SalesLounge

Vad ska du tänka på vid val av mäklare?

Emelie Johansson fastighetsmäklare Svensk Fastighetsförmedling Linköping skriver om försäljning, livet som mäklare och vikten av att koppla av

Tips

Vad ska du tänka på vid val av mäklare?

I SalesLounges julkalender 2017 gav jag mina tips på hur du gör bäst i ditt val av mäklare. Jag vill passa på att lista dem här för er.

 

Vid ditt val av mäklare bör du säkerställa att den

 

Visar sina rekommendationer från tidigare kunder

Vilka vet bäst? Jo, tidigare kunder.

Lägger upp en tydlig plan på försäljningen med dig som säljare

Se till så att mäklaren har koll på hur varje moment ska genomföras. Det är viktigt att förstå hur varje moment leder dig till högsta möjliga slutpris och även hur det leder till en trygg affär.

Ger dig som kund rådgivning och tips på vad som ska ordnas inför fotograferingen men också visningen

Fastighetsmäklaren ska alltid ge dig råd och tips på vad du ska iordningställa och plocka undan inför en fotografering och visning. Viktigt i samband med detta är att mäklaren har koll på detaljer. Kolla på bilderna på mäklarens nuvarande objekt som är till försäljning. Mäklaren bör vara närvarande vid fotografering.

Svarar och återkopplar snabbt

Tillgängligheten är superviktigt när du ska göra din livs största affär

Faktiskt säljer bostaden på visningen

Kommer din potentiella mäklare att samla visningsgästerna och hålla en presentation under visningen?

Presentationen borde göras på plats efter att mäklaren har tagit reda på vad som gör bostaden så bra som du tycker att den är. Därför är det viktigt att se till att mäklaren är genuint intresserad och kommer vara påläst om allt ifrån bostadens egenskaper, vilka grannarna är, vart den närmsta busshållplatsen är, matbutik och dagis ligger i förhållande till lägenheten. Den mäklare du väljer borde också erbjuda sina visningsgäster information om hur de lägger sina bud, hur de ordnar med lånelöfte på enklaste sätt och värdering av sin nuvarande bostad.

 

Det är mina rekommendationer för hur du kan säkerställa att du får hittar den bästa mäklaren för dig. Hoppas detta hjälper dig vid ditt val av mäklare i framtiden!

Emelie Johansson

Sveriges bästa kvinnliga fastighetsmäklare - 29 år - Linköping

Mest lästa just nu

Till toppen