Kontakta oss

SalesLounge

Träna upp ditt EQ med dessa sju tips

Träna upp ditt EQ

Personlig Utveckling

Träna upp ditt EQ med dessa sju tips

Varför ska du träna upp ditt EQ? För att bli en framgångsrik säljare och entreprenör är det viktigt att vara duktig på att bygga relationer. För att kunna bygga och bibehålla relationerna krävs en hög emotionell intelligens.

Många bra säljare är känslomänniskor som har lätt att läsa av människor och situationer för att agera därefter. Problem kan dock uppstå när de hamnar i en infekterad situation och blir känslomässigt påverkade. Det är då lätt att handla i affekt istället för att tänka igenom vad som faktiskt sägs och resonera förnuftigt.

Hur kan du träna upp ditt EQ?

Ett framgångsrecept för bra relationer är att utveckla en förmåga att kontrollera sina känslomässiga beteenden. Därför har Meredith Lepore, skribent på Levo.com, listat några av sina bästa tips för hur du kan kontrollera dig i känslomässiga situationer och träna upp ditt EQ:

 

Ta reda på vad din emotionella utlösare är

Detta är ovärderligt för att förstå de situationer och känslor som du upplever strax innan du förlorar kontrollen över ditt beteende. Att identifiera dina känslomässiga triggers hjälper dig att kunna känna igen och kontrollera de olika situationerna i framtiden.

Öva mentalt på de situationer som vanligen triggar igång dina känslor

Forskning visar att när du mentalt övar på scenarier så aktiverar du samma del i hjärnan som när du befinner dig i situationen. Istället för att svara som du brukar kan du föreställa dig att du agerar på ett mer konstruktivt sätt. Utspela en mental ”film” och föreställ dig tydligt att du beter dig på det sätt som du önskar. Det hjälper dig att förbereda dig för liknande situationer.

Sysselsätt din hjärna med något svårlöst problem

Att aktivt distrahera dig själv är ett effektivt sätt att behålla självkontrollen. Om du plötsligt är i en situation där du känner ilska eller frustration, skiftar du exempelvis ditt fokus från den situationen till ett matematiskt tal. Ta till exempel till 15 multiplicerat med 18. Det kommer tvinga din hjärna att fokusera på svaret och inte den stressiga situationen.
Det klassiska ”räkna till tio” är inte effektivt. Det är för lätt och engagerar därför inte hjärnan tillräckligt mycket. Att distrahera dig själv med ett svårlöst problem är en effektiv strategi för att undvika en reaktion i affekt. Syftet är att flytta fokuset så du inte triggar ditt känslomässiga centrum i hjärnan och blir översvämmad med stresshormoner och adrenalin.

Tänk på ett fint minne

Om förra punkten inte fungerar, prova att tänka på ett fint minne. Du kan sjunga en sång i ditt huvud, tänka på en favoritplats eller en rolig TV-serie. På samma sätt som att lösa ett problem hjälper detta dig att undvika fysiska reaktioner.

När det kommer till e-post är inte skicka-knappen din vän

Be en vän eller kollega att kolla igenom känslomässiga e-postmeddelande innan du skickar iväg dem. Enligt Lepore visar forskning att nästan hälften av alla e-postmeddelanden misstolkas av mottagaren. Även om du tror att något låter neutralt kan det tolkas som stötande eller oförskämt, skriver hon. Tänk noga på vem som är mottagare. Vilken typ av människa är det? Hur kan den misstolka detta? Gör en vana att vänta minst 30 minuter att svara på e-post när du känner dig känslomässigt påverkad.

Lämna hetsiga situationer, för att träna upp ditt EQ

Om du befinner dig i en känslomässig konversation eller situation, säg att du måste tänka på saken eller något annat lämpligt som gör att du kan lämna situationen. Allt behöver inte hanteras omedelbart. Speciellt inte om du är upprörd. När du senare har lugnat ner dig kan du svara personen. Det tar en stund att lugna ner sig. Därför är det bra att lämna situationen för att återfå kontrollen över dina tankar.

Tala tydligt och målande när du befinner dig i en känslomässigt laddad situation

Detta är en effektiv strategi minimera risken att brusa upp. Tänk på det språk du ska använda. Se till att det är respektfullt och ditt tonläge är lugnt. Som med alla vanor leder övning till färdighet och det blir mer naturligt med tiden. Om du vet om att du kommer hamna i en känslomässig diskussion är det bra att öva innan. Bestäm i förväg vad du ska säga och vilket språk du ska använda.

 

Det blir bara viktigare med emotionell intelligens inom affärer. Speciellt inom komplex försäljning. I många branscher är din relation med kunden din enda konkurrensfördel. Börja lägga en plan för att träna upp ditt EQ om du inte redan har gjort det.

Mest lästa just nu

Till toppen