Kontakta oss

SalesLounge

Månadens Säljare Juli: Tobias Hauff, Sales Manager Svenska Olympiska Kommittén

Tobias Hauff på Svenska Olympiska Komitten är Månadens Säljare Juli och gästar LoungePodden där han pratar om försäljning, ledarskap ,SAS, Emirates och drömmen om att spela basket i NBA

LoungePodden

Månadens Säljare Juli: Tobias Hauff, Sales Manager Svenska Olympiska Kommittén

Månadens Säljare Juli är Tobias Hauff. Tobias är Sales Manager på Svenska Olympiska Kommittén (SOK). Han har en gedigen bakgrund inom försäljning, affärsutveckling och marknadsföring från några av världens största varumärken.

Tobias Hauff har gjort allt inom försäljning. Han har varit säljare på SAS och försäljningschef på Emirates Airlines. Senast gick han från en av världens största sports marketing-koncerner, Lagardère Sports, till sin position idag som Sales Manager på Svenska Olympiska Kommittén.

I avsnittet pratas det naturligtvis mycket försäljning och ledarskap. Säljorganisationer pratar ofta om vikten av att sälja in ett värde istället för en produkt. Inom sponsorskap finns det inget alternativ. Vad är sponsorskap och hur säljer man det? Taimaz och Tobias grottar också ner sig i skillnaden på svenska och utländska bolag. Vad är den stora skillnaden mellan SAS och Emirates Airlines? Hur är företagskulturen och vilka fördelar finns det med de två olika ledarskapsstilarna?

Tobias pratar också om sina framgångar inom basketen innan han startade sin säljkarriär. Drömmen om att spela i NBA lever fortfarande kvar – det är aldrig för sent!

LoungePodden finnas att lyssna på där poddar finns, exempelvis Spotify, iTunes och Acast eller på vår hemsida.

I avsnittet med Tobias Hauff

  • Höga säljmål
  • Försäljning inom flyg- och resebranschen
  • Hur var livet som säljare på SAS under företagets svåraste år?
  • Svensk vs. utländsk företagskultur
  • Flygbranschen vs Sponsorskap
  • Ledarskap
  • Värdebaserad försäljning
  • Basket och drömmen om NBA

Vem är Tobias Hauff?

Tobias drömmer fortfarande om att spela i New York Knicks, sina 48 år till trots. Han har haft förmånen att kunna arbeta med försäljning och ledarskap i företag såsom Litium, 08 Stockholm Human Rights, SAS, Emirates, Lagardére Sports och nu Sveriges Olympiska Kommitté.

Inom dessa olika branscher har han haft ett flertal omväxlande roller och dragit många lärdomar. Det optimala arbetsklimatet består av en säljande miljö utan gråzoner, där man vågar misslyckas och steg för steg kan bli bättre och bättre. Det ska kännas som hemma.

Följ Tobias på LinkedIn.

SalesLounge

Vi lever i en globaliserad och snabbrörlig värld. Dagligen ser vi nya strömningar inom våra fokusområden från experter världen över. 

För den som konstant vill utvecklas och hålla sig uppdaterad räcker inte tiden alltid till. Här samlar vi allt som kan vara av intresse för dig som säljare, entreprenör och ledare. Såsom kunskap, trender, forskning, krönikor och gästartiklar inom våra fokusområden. 

Mest lästa just nu

Till toppen