Kontakta oss

SalesLounge

Tjäna pengar vid sidan av jobbet

starta företag och tjäna pengar vid sidan av jobbet

Entreprenörskap

Tjäna pengar vid sidan av jobbet

Du behöver inte hoppa av ditt arbete och starta ett företag för att tjäna pengar på din tjänst eller produkt. Många framgångsrika entreprenörer förespråkar att starta företag vid sidan av jobbet.

Skönhetsmärket Bobbi Brown är ett exempel. Grundaren, Bobbi Brown, startade sitt skönhets imperium när hon var hemma med sin första son. Hon hade en idé för ett läppstift och kontaktade en lokal kemist, berättar hon i en intervju till Inc.com. Ännu ett exempel är Markus Persson som byggde ett datorspel på sin fritid när han var en anställd programmerare. Persson släppte Minecraft 2009 och jobbade kvar som programmerare i ett helt år innan han fortsatte med Minecraft på heltid. Det blev det populäraste spelet genom tiderna och under 2014 sålde han det till Microsoft för rapporterade 2,5 miljarder dollar.

Tjäna pengar vid sidan av jobbet

Du behöver inte alltid säga upp dig för att lyckas med dina entreprenörsambitoner. Tänk till en gång extra innan du ringer upp chefen. Melissa Thompson, gästskribent på Inc.com , listade sina fyra tips på hur du kan tjäna pengar online – som en sidoverksamhet.

 

E-handel

Att skapa sin egen webbshop idag är riktigt lätt tack vare tjänster som Shopify  som erbjuder omfattande funktioner för att hantera en e-handel. Det finns flera funktioner som hanterar din order och lagerstyr. Du behöver inte heller hantera eller fysiskt skicka dina varor. När du precis börjat är det extremt viktigt med marknadsföring. Du kan ha de bästa produkterna men om ingen ser dem är det svårt att få igång affärerna. Fokusera på att köpa billig marknadsföring och få in trafik till sajten.

 

Sälj en tjänst via en digital plattform

Har du färdigheter och talanger som kan omvandlas till en tjänst som du kan sälja? Älskar du sökordsoptimering? Det är stor efterfrågan på kunniga SEO-konsulter. Är du en grafisk designer med lite tid över att ägna kvällarna åt ett frilansprojekt? Eller vad sägs om en radiovänligtröst? Det finns bokstavligen oändliga möjligheter att tjäna pengar på och det finns flera webbplatser som har trafik dygnet runt. Några exempel på de mer populära sajterna är: Fiverr, PeoplePerHour och Upwork.  Det är ett lönsamt alternativ för den med inget eller litet startkapital. Thompson skriver att du kan registrera dig på webbplatserna och direkt lista din tjänst eller börja bearbeta din order. Det här möjliggör såklart att du kan bygga på ditt kapital som du sen kan använda för att starta andra satsningar.

 

Bli en affiliate-marknadsförare

Att arbeta som en affiliate marknadsförare  innebär att du tjänar pengar genom att publicera annonser på din sajt eller samla in leads till olika företag.

Det finns många affiliate-nätverk som du kan registrera dig hos. Du är en googling ifrån att hitta något som passar dig. De potentiella intäkterna i affiliate-marknadsföring är enorm. Det finns flera anställda som har sex nollor i sina lönekuvert. Det tar dock en stund att arbeta sig upp till den nivån. Du behöver också ha pengar för att köpa media och trafik till din sajt. Det kommer alltså att kosta pengar för att tjäna pengar på den här typen av marknadsföring.

 

Starta en blogg

Det finns fler olika sätt att tjäna pengar på en blogg, annonsutrymme, sponsrade inlägg och marknadsföring av affiliate-erbjudanden inom ditt ämne. Du kanske tjäna pengar på många olika delar så länge du har den viktigaste komponenten: trafik. Det är ingen brist på bloggar så det som är avgörande är innehållet. Den blogg som har bäst innehåll kommer vinna i slutändan. Det är där de lojala besökarna kommer att finnas. Jake Braun, grundare av Kapok Marketing, rekommenderar starkt att alla som vill starta en blogg gör det inom ett område som de kan och brinner för.

 

Vad väntar du på? Sätt igång och tjäna pengar vid sidan av jobbet.

Mest lästa just nu

Till toppen