Kontakta oss

SalesLounge

Time management – tips som faktiskt fungerar

Produktivitet

Time management – tips som faktiskt fungerar

Det är dags att bränna din att göra-lista. I alla fall om du frågar Amy Landino som tycker att den borde döpas om till borde göra-listan.

Tiden är den mest dyrbara tillgången vi har och alla har lika mycket av den. Vad du gör med din tid är helt och hållet upp till dig, fastän det kanske inte känns så. Var ärlig. Använder du din tid på bästa möjliga sätt? Hinner du göra alla saker du både måste och vill göra varje vecka?

Om du önskar att du kunde avklara mer har Amy Landino en glad nyhet: Du har all tid du behöver. Du måste bara lära dig hantera den på ett sånt sätt att du hinner mer på kortare tid och alltid kan fokusera på det viktigaste för stunden.

Människor är inte produktiva från födseln. Det tillhör vår kultur och går att lära sig. Men du kan inte komma någon vart i utvecklingen av din time management förrän du tar det första och största steget:

1. Ändra ditt mindset

Hur du ställer frågor i vardagen kan avslöja mycket om ditt mindset.

”Varför ska jag gå upp tidigt på morgonen? Varför behöver jag använda en kalender?”

Att ställa varför-frågor är ett tecken på ett tankesätt där du hela tiden frågar dig själv vad syftet är. Steget är väldigt stort från att inte ens vara säker på varför en kalender är bra till att använda den varje dag. I detta mindset har du inte insett det faktiska värdet av din tid.

Du kan märka att ditt mindset ändras när du istället börjar ställa vad, när och hur-frågor.

”Hur ska jag planera in träningen denna vecka? Vad ska jag göra med den extra halvtimmen mellan tandläkaren och torsdagsmötet?”

Med detta nya mindset förstår du vad det faktiskt innebär att vara produktiv för du har insett värdet av din tid. Du får mer gjort och använder tiden som en värdefull tillgång som hjälper dig fortsätta framåt.

2. Använd din kalender

Alla har en kalender. Det spelar ingen roll om den finns i datorn, mobilen eller är gjord av papper, det viktiga är att du använder den. Är du inte van att planera din tid och använda en kalender dagligen finns det ett bra sätt för dig att börja bekanta dig med konceptet. Du kan helt enkelt börja anteckna hur du spenderar din tid. När du äter, ringer ett samtal eller skriver en rapport.

Du märker ganska snart hur mycket tid du spenderar på vad och vilka förbättringsmöjligheter som finns. Säg att du en kväll kollar på TV och scrollar i sociala medier i tre timmar. Anteckna det. Nästa kväll kanske du stannar upp och tänker:

”Hur kan jag använda tiden bättre ikväll?”

Om du använder en av de tre timmarna till att exempelvis vika tvätt eller söka nytt jobb så är du en timme mer effektiv den kvällen – och har fortfarande gott om tid till att chilla i soffan.

3. Borde göra-listan

Är du en person som skriver att göra-listor? Eller som Landino kallar dem: Borde göra-listor. Att skriva ner allt som ska göras är självklart en mycket bra metod, men listan i sig gör dig inte mer produktiv.

Planera in alla saker på att göra-listan och ge dem en egen plats i din kalender. När tiden väl är kommen är det deras tur att få din uppmärksamhet och sannolikheten är mycket större att du faktisk gör det du ska. Planerar du inte in listan i kalendern finns istället risken att den stressar och påminner dig om allt du ännu inte gjort men borde göra.

4. Förbered dig på det oförutsägbara

Allt går inte att förutse. Oavsett hur väl du planerar din vecka kan oberäkneliga saker hända. Se ditt schema under en arbetsvecka som flera olika block. En timme utgör en aktivitet. Tidsblocken i ett blockschema är ofta smidiga att flytta runt vid behov.

Bli mötet avbokat kan du snabbt fylla timmen med ett av morgondagens tidsblock. Blir ditt barn, hund eller du sjuk kan du enkelt byta ut dagens viktiga tidsblock mot några mindre viktiga senare under veckan.

Intervju med Chris Ducker: Schemalägg allt du gör

I mitten av videon intervjuar Amy Landino entreprenören Chris Ducker är en riktigt expert på time management. Han schemalägger sina dagar in i minsta detalj. Han är oerhört medveten om att när han säger ja till något så säger han i samma stund nej till något annat.

Du måste säga ja till allt som är viktigt för dig, för du vill inte säga nej till en möjlighet. Det fina med att vara medveten om det här är så inser du att sakerna du säger ja till är så kraftfulla, exhalterande och viktiga för ditt liv och din utveckling. Sakerna du säger ja till är jobb, familj och det roliga.

Om du inte själv sätter ramarna för din tid kommer ingen annan göra det för dig. Om du behöver en halvtimme för att träna måste du planera in det för att se till att det händer. När Chris Ducker säger att han schemalägger allt så menar han verkligen det. 15 minuter för sociala medier? Inplanerat. 20 minuter för att svara på e-post? Ja. Han planerar även in Charlie-tid i sin kalender. Vem är Charlie? Hans son.

Time management är för alla

Oavsett om du är entreprenör, anställd, studerande eller föräldraledig kan en bra tidsplanering hjälpa dig bli mer effektiv i vardagen och få tid över till det som är viktigt för dig. För att kunna säga ja till fler saker i ditt liv måste du först avklara alla måsten. Alla har och kan frigöra mer tid. Bra time management är helt enkelt att vara medveten om tiden du har och sakerna du måste få gjorda.

Känner du att du har ett bra mindset när det kommer till time management, planering och effektivitet eller har du fortfarande svårt att känna syftet? Finns det något sätt för dig att få fler saker gjorda?

För mer inspiration, tips, råd och insikter lyssna på LoungePodden.

Mest lästa just nu

Till toppen