Kontakta oss

SalesLounge

Så bygger du ett starkt personligt varumärke

Det finns många sätt för dig att få ett starkt personligt varumärke, genom autenticitet., digital närvaro och ständig kunskapsmässig utveckling

Karriär

Så bygger du ett starkt personligt varumärke

Ditt personliga varumärke är hur du uppfattas av omvärlden. Det berättar för andra att du är kompetent och genuin. Hur bygger du på bästa sätt ett personligt varumärke som skapar igenkänning och tillit? Thomas Smale, skribent på Entrepreneur.com, delar med sig av sina fem bästa rekommendationer för att bygga ett autentiskt och starkt personligt varumärke.

Var ditt autentiska jag

Föreställ dig att du bygger ditt personliga varumärke kring en falsk persona. Du skulle ständigt behöva tänka på vad du säger och gör för att uppfattas i enighet med din alternativa personlighet. Hur länge skulle du orka upprätthålla det?

Ditt personliga varumärke bör vara en reflektion av vem du faktiskt är. Skapa en uppfattning om vem du är och dela det med världen. Visa vad du tror på och står för. Låt dina styrkor och svagheter lysa igenom. När du är genuin kommer andra människor kunna relatera emotionellt och socialt till dig.

Gör din röst hörd

Att tala inför publik ger dig möjligheten att synas och höras. Det kan ta tid innan du kan föreläsa på de scenerna du egentligen vill. Börja smått och jobba dig uppåt för att på så sätt bli inbjuden på större evenemang och konferenser. Utveckla din presentationsteknik och se till att vara väl förberedd.

Prata på ditt eget sätt istället för att härma hur andra gör, annars är det svårt att sticka ut ur mängden. Visa att du är kompetent, självsäker och engagerad. En del kanske inte håller med dig. Var därför öppen för konstruktiv kritik och använd den för att utvecklas.

Skriv artiklar och medverka i intervjuer

Att skriva artiklar och medverka i intervjuer hjälper dig bygga ett hållbart, långsiktigt och starkt personligt varumärke. Likt föreläsningar kan det ta tid innan du får möjligheten att medverka i de medier du helst vill. Ha tålamod och ett öppet sinne så du inte missar chansen när den väl kommer.

Vägen mot att bli accepterad och igenkänd för dina artiklar kan kännas lång, men när du väl blir en etablerad röst ökar din trovärdighet och auktoritet vilket ger ett starkare personligt varumärke.

Bygg upp din digitala närvaro

Hur du uppfattas online? Det är något du bör ha ständig koll på. Se över dina sociala medier och din hemsida. Stämmer informationen? Använder du professionella bilder och texter som framställer dig på det sätt du önskar?

Interagera med andra på deras och dina egna kanaler. Var aktiv, engagerad och visa din bästa sida. Ta även för vana att Googla dig själv för att se vad som kommer upp, skriver Smale.

Lär dig alltid nya kunskaper

Oavsett hur erfaren och påläst du är inom din bransch finns det alltid något nytt att lära sig. Vi lever i en värld där förändringarna sker allt snabbare i takt med att tekniken utvecklas. Håll uppdaterad med de senaste innovationerna och trenderna. Läs regelbundet relevanta artiklar, bloggar och böcker.

Om du inte hela tiden utvecklas betyder det att du istället avstannar. Låt inte det hända. Fortsätt lära dig nya färdigheter och öka dina kunskaper. I takt med att du slipar på ditt personliga varumärke kommer du märka hur fler möjligheter och människor kommer till dig – och stannar.

För mer inspiration, tips, råd och insikter lyssna på LoungePodden.

Mest lästa just nu

Till toppen