Kontakta oss

SalesLounge

Säljkultur är nyckeln till framgång!

Ali Farshid i blå kostym

Försäljning

Säljkultur är nyckeln till framgång!

Rörligheten på marknaden har ökat extremt mycket de senaste fem till tio åren. Ta era föräldrar som exempel, det är inte helt ovanligt att de arbetat på samma arbetsplats i 10, 15 eller så mycket som 20 år. Den yngre generationen ställer helt nya krav på arbetsgivaren. Faktorer som lön, utmaning, karriär är något som kandidaterna ständigt vill förbättra. Den där guldklockan som man fick efter sina 25 år, är inget som vi upplever längre.

Det är inte längre enbart arbetsgivarnas marknad, utan arbetstagarna har mycket att säga till om. Därav fokuserar bolag ännu mer på begreppet Employer Branding – hur man marknadsför sig som arbetsgivare och bygger ett attraktivt arbetsgivarvarumärke. För att kunna rekrytera behöver man alltså i första hand attrahera kandidater.

Säljkultur

När jag tillträdde som VD på Jobtip för snart tre och ett halvt år sedan var vi ett litet säljbolag på cirka 16 personer. Jobtip bestod av en halvtrött säljorganisation som saknade säljkultur med ett arbetsgivarvarumärke som var allt annat än attraktivt. Ett bolag som knappt någon kände till. Jag minns våra första rekryteringar. Jag satt och höll tummarna på att vi skulle få någon som ansökte till våra tjänster då det var en extrem utmaning att knyta åt sig bra människor. Om ni undrar hur rekryteringar gick de första halvåret, så gick de helt åt pipan. Där någonstans förstod jag att vi har en hel del att jobba med. Ambitionen blev att börja bygga ett bolag där navet i verksamheten skulle vara säljkultur.

Några år senare har vi blivit ett av de absolut bästa säljbolagen i Sverige. Ett bolag som idag har över 60 anställda enbart i Sverige. Ett bolag som växer explosionsartat och har Sveriges utan tvekan roligaste säljkår! Ett bolag som hela Göteborg snackar om – Jag menar, vem har inte sett Jobtip i sina sociala medier?

Om ni undrar hur våra rekryteringar går idag så hade jag strax över 200 ansökningar på säljsidan i vår senaste rekrytering. Vi får spontanansökningar varje vecka. Det är allt ifrån juniora till seniora säljare. Vi har en gemensam nämnare bland alla som söker sig till oss – de uppfattar oss som ett riktigt coolt bolag med en galen VD i spetsen.

Den trötta organisationen är ett minne blott, navet i nya Jobtip är vår fantastiska säljkultur. Något som jag kommer berätta mer om längre fram!

 

 

 

Ali Farshid

Säljdriven VD - 30 år - Från Göteborg

Mest lästa just nu

Till toppen