Kontakta oss

SalesLounge

Lyckas med din sidoverksamhet utan att gå in i väggen

Sidoverksamhet

Tips

Lyckas med din sidoverksamhet utan att gå in i väggen

Kanske har du länge gått och grubblat på en idé för något nytt du skulle vilja utveckla, men inte riktigt vet hur det skulle gå att genomföra? Många vill inte lämna ett tryggt arbete för att riskera allt och starta upp en helt ny verksamhet, vilket är förståeligt. Lösningen kan då vara att starta en sidoverksamhet. Det finns många fördelar med att starta en sidoverksamhet och tjäna pengar vid sidan av jobbet. Samtidigt finns tar det mycket tid och energi.

Business insider har med hjälp av två karriärexperter, tagit reda på de bästa tipsen på hur du lyckas med din sidoverksamhet – trots att du inte har all tid i världen.

Disciplin är nyckeln

Karriärexperten Michael Kerr förklarar vikten i att avsätta en rimlig mängd tid till din sidoverksamhet varje dag. Det är även viktigt att hålla dig fokuserad och ta vara på den tid du har utan att distraheras av annat.

Planera tiden efter prestation

Är du en morgon- eller kvällsmänniska? När på dygnet du presterar som bäst kan ha stor betydelse för resultatet. Schemalägg din sidoverksamhet till den tiden på dygnet då du är mest effektiv för att få ut det mesta av tiden 

Lär dig något nytt

Ta tillfället i akt att faktiskt lära dig något genom ditt projekt. Alla har nytta av ny kunskap och detta är ett utmärkt tillfälle att sätta dig in i något nytt.

Be om hjälp

Ta hjälp av andra och låt dem få veta vad de kan bidra med. Det är dumt att ta sig vatten över huvudet och försöka vara en superhjälte.

Tänk på sömnen 

Bli inte en sömnberövad zombie. Att sova är väldigt viktigt för hälsan, för vem vill dras med stress, dåligt fokus, oro och sämre produktivitet? 

Säg nej 

Kerr menar att det är viktigt att bestämma sig för vad man ska prioritera och vad du måste säga nej till ett tag framöver. Var realistisk och dela upp ansvaret med familj och vänner. 

Ha kul 

Se till att avsätta tid för dina relationer och att komma ut då och då. Låt inte din sidobusiness äta upp all din tid. Alla behöver roa sig någon gång ibland.  

Bli inte överväldigad 

För att förebygga en känsla av att projektet blir allt för överväldigande, bör du ta ett steg i taget. Bryt ner större projekt till mindre delar och sätt realistiska mål och deadlines. 

Lev hälsosamt 

Karriärcoachen Ryan Kahn menar att människor som bryr sig om hälsan tenderar att få ett bättre självförtroende och bli mer optimistiska till livet i allmänhet. 

Håll ögonen på vinsten 

Om du tydligt visualiserar målet framför dig och vad du vill uppnå kommer det bli enklare att prioritera rätt för att faktiskt nå dit. 

Fira dina framgångar 

Ju mer beröm du ger dig själv för vad du presterar, desto större är chansen att du lyckas med dina framgångar. Att stimulera belöningssystemet håller motivationen uppe.  

Långsiktighet är nyckeln till en lyckad sidoverksamhet

Med hjälp av dessa knep blir det inte längre en omöjlighet att göra dina drömmar till verklighet. Du kan faktiskt sätta igång med din nya sidoverksamhet trots att du inte har all tid i världen, så länge du tar en sak i sänder och följer en tydlig plan. Det viktigaste är att du mår bra och inte bränner ut dig själv.

Mest lästa just nu

Till toppen