Kontakta oss

SalesLounge

Per Schlingmann, arkitekten bakom Nya Moderaterna

Per Schlingmann gästar LoungePodden och pratar om kommunikation, entreprenörskap, försäljning, varumärkesresor och ledarskap

LoungePodden

Per Schlingmann, arkitekten bakom Nya Moderaterna

Det konservativa partiet Moderaterna gjorde en av Sveriges största politiska förändringsresor 2006. Ett varumärkesbyte, ett nytt kommunikationssätt och ett nytt budskap. Ett av Sveriges mest välkända varumärken som så starkt var kopplad till en känsla, en idé och budskap blev helt plötsligt ”Sveriges nya arbetarparti.” Arkitekten bakom strategin och kommunikationen var Per Schlingmann.

Varför? Hur kom idéen om att en förändring behövdes och varför en sådan radikal förändring? Hur har det gått såhär långt efteråt, vilka lärdomar tar Per med sig från det arbetet och vilka utmaningar uppkom?

Inledningsvis får Taimaz en inblick i Pers bakgrund, vardag och varför han tycker kommunikation är så inspirerande. Per berättar om varför nyfikenhet är en viktig del i alla människors utveckling, varför reflektion bidrar till bättre resultat och hur en ”vanlig” arbetsvecka ser ut.

Självklart bidrar Per Schlingmann också med sina bästa tips för retorik, försäljning, kommunikation och ger oss en framtidsspaning. Slutligen summerar Per hur varje parti har skött sig i valkampanjen 2018. Vilka är förlorarna, bubblarna och vinnarna?

Allt detta och mer i veckans avsnitt av LoungePodden. Lyssna på Spotify, Itunes, Acast eller där poddar finns!

I avsnittet med Per Schlingmann

  • Vad lär sig Per av Millenials och YouTube-generationen?
  • Storytelling – Vad är viktigt där?
  • Framtidsspaning i allmänhet, entreprenörslandskapet i synnerhet
  • Företagande på macronivå
  • Nyfikenhet och reflektion som framgångsfaktor
  • Single Loop learning, Double loop learning
  • Varför är det viktigt att utmana dina rutiner?
  • Hur uppkom Nya Moderaterna?
  • Visionerna inför framtiden

Vem är Per Schlingmann?

Per Schlingmann är författare, föreläsare och rådgivare med många års erfarenhet inom politiken och näringslivet. Per var en bidragande faktor till Moderaternas valframgång 2006 och i hans roll som chefsstrateg hade han stor betydelse vid partiets förvandling till ”de nya moderaterna”. Inom partiet har han även varit statssekreterare, partisekreterare och kommunikationschef. Per har många erfarenheter som chef, bland annat på Spider Relations.

I dag driver Per Schlingmann kommunikationsbyrån med samma namn och sitter i styrelsen för SOS barnbyar. Han föreläser regelbundet om kommunikation, politik, ledarskap, varumärken, förändringsprocesser och retorik. Han har skrivit fyra böcker och är en återkommande krönikör i Dagens Industri.

Följ Per Schlingmann på Twitter, Facebook och Instagram!

SalesLounge

Vi lever i en globaliserad och snabbrörlig värld. Dagligen ser vi nya strömningar inom våra fokusområden från experter världen över. 

För den som konstant vill utvecklas och hålla sig uppdaterad räcker inte tiden alltid till. Här samlar vi allt som kan vara av intresse för dig som säljare, entreprenör och ledare. Såsom kunskap, trender, forskning, krönikor och gästartiklar inom våra fokusområden. 

Mest lästa just nu

Till toppen