Kontakta oss

SalesLounge

Nå dina säljmål med dessa 7 vanor

Nå dina säljmål, ta dig ur säljsvackan och avsluta fler affärer med dessa sju knep

Försäljning

Nå dina säljmål med dessa 7 vanor

Som säljare får man lön för mödan i den renaste definitionen. Du är förmodligen väl medveten om att din insats är avgörande för resultaten. Ibland går det däremot inte som förväntat. Antalet samtal och möten verkar inte visa sig i rimliga resultat. Motivationen tryter. Vad gör du när du hamnar i en säljsvacka? Hur gör du för att nå dina säljmål?

”Små förändringar i det privata och professionella livet kan göra stor skillnad”, skriver Marc Wayshak på Entrepreneur.com. Wayshak delar med sig av sina 7 bästa vanor för att öka försäljningen. Genom att implementera dessa rekommendationer kan du ta dig ur säljsvackan, avsluta fler affärer och nå dina säljmål.

1. Att göra-listans vara eller icke vara

Att göra-listan i all ära, visst är den bra på många sätt. De flesta använder någon form av lista för att prioritera och komma ihåg viktiga uppgifter och säljmål. Problemet med en sådan lista är avsaknaden av tydliga deadlines vilket kan leda till prokrastinering. Det är lättare att skjuta upp en stor uppgift än att ta tag i den på en gång.

Överväg att använda en kalender istället. I den kan du schemalägga när du ska göra vad. När det blir tydligare vad som ska göras minskar risken för att hamna i jag gör det imorgon-loopen. Dessutom får du bättre koll över din tid för att kunna planera in fler säljsamtal och möten med intressanta prospekt.

2. Sätt inte upp för stora säljmål

Rom byggdes inte på en dag. Inte pyramiderna heller. Att sikta mot ett stort och praktfullt säljmål som en väg mot framgång är en vanlig strategi. Detta är ett misstag, enligt Wayshak. Ett för stort mål blir lätt överväldigande och avlägset.

Han rekommenderar istället att dela upp målet i mindre delmål och att vara konsekvent. Det de små stegen du tar varje dag som slutligen tar dig i mål. Långsiktig och hållbar framgång inom försäljning kommer genom små steg, varje dag, om och om igen.

3. Håll dig själv ansvarig för dina säljresultat

Det spelar ingen roll hur goda intentioner du har. Alla glider av banan ibland och hamnar efter med sina åtaganden. Det är mänskligt men också därför avgörande att du håller dig till dina dagliga säljmål och ansvarar för att du når dem varje dag.
Låt även ansvaret nå till och komma från fler. Hitta en vän eller kollega med liknande mål som du. Tillsammans kan ni motivera, peppa och hålla varandra ansvariga varje dag månad efter månad, år efter år.

4. Skaffa dig en mentor

Om du tror att du kan klara allt själv – tänk om. Varför famla i mörkret och uppfinna hjulet på nytt när det finns så många framgångsrika människor som en gång varit i dina skor? Ta hjälp av andra. Fråga om hjälp. Hitta någon som motiverar och inspirerar dig. En mentor guidar dig genom utmaningar och ger stöd att nå dina personliga och professionella mål. Du skulle bli förvånad om du visste hur många som är villiga att dela sin visdom för att hjälpa dig på din resa mot framgång!

5. Rensa bland dina oproduktiva aktiviteter

Ta ett ögonblick och tänk ut något du kan utesluta från din dagliga rutin. Det kan vara en oproduktiv uppgift på jobbet eller något ut din personliga rutin som slösar tid. Scrollar du Facebook så fort du har fem minuter över? Kollar du mailen konstant för att inte missa något? Tio minuter här och tjugo minuter där kan verka obetydliga men i det stora hela går mycket tid förlorad. Kan du spara in den tiden får du en halvtimme extra per dag och 2,5 timmar extra på en vecka till att fokusera på att avsluta fler affärer.

6. Lev livet utanför din bekvämlighetszon

Om du vill förändra dina säljresultat måste du spendera mer tid utan för din bekvämlighetszon. Ringer du vanligtvis köpare och produktchefer men undviker att ringa till VD:ar? Kliv ur din trygga zon och ring! VD:ar och andra mäktiga prospekt har större budget och beslutanderätt. Med ett långsiktigt fokus på denna sorts prospekt kommer din prestation öka till nästa nivå.

7. Sluta aldrig lära dig nya saker

För att utvecklas som säljare gäller det att ständigt hitta nya sätt att växa. Lär dig så mycket så möjligt och sikta på att bli expert inom ditt område. Läs böcker istället för att se på serier och lyssna på ljudböcker på till jobbet. Gå på kurser, föreläsningar och events. På internet finns otroligt mycket gratis information i form av videos, intervjuer, artiklar, forskning och onlinekurser. Din ökade kunskap gör det möjligt för dig att erbjuda mer värde, öka dina försäljningar, avsluta större affärer och fullständigt krossa dina säljmål.

För mer inspiration, tips, råd och insikter lyssna på LoungePodden.

Mest lästa just nu

Till toppen