Kontakta oss

SalesLounge

Så bygger du ditt personliga varumärke – 8 bästa tipsen

man bygger sitt personliga varumärke i mobilen

Karriär

Så bygger du ditt personliga varumärke – 8 bästa tipsen

Se dig själv som ett företag

Idag är byggandet av ditt personliga varumärke minst lika viktigt som din organisations, det kan till och med vara viktigare. Alla vill höra historien bakom grundarna, deras misslyckanden och framgång. Att ha ett stark personligt varumärke skapar fler kontakter och breddar ditt nätverk. Det skriver Jonathan Long, gästskribent på Entreprenuer och ägare av mediabolaget Media Domination Media.


Här är åtta av Longs bästa tips för hur du stärker ditt personliga varumärke:

 

1. Visa dig och var lättillgänglig

Du kan inte sitta och gömma dig bakom datorskärmen på kontoret och förvänta dig att du kan bygga ditt varumärke där. Du måste göra dig synlig och visa dig tillgänglig. Delta i branschevent, umgås och knyt kontakter. Gör dina sociala medier profiler öppna för alla och tillåt inkommande meddelanden. Interagera med dina följare. Ju synligare och mer tillgänglig du gör dig själv desto starkare blir ditt personliga varumärke.

2. Var äkta på sociala medier, där bygger du ditt personliga varumärke

Använd inte sociala medier som en marknadsföringskanal. Det är bra att ibland dela ett erbjudande eller att marknadsföra ditt företag, men fokusera på att visa ditt riktiga jag. Om du framstår som oäkta kommer du stöta ifrån dig dina följare. Följarna älskar att se vad du gör på helgerna. Exempelvis vart du äter och vad du har för intressen. Det gör dig till mänsklig och ökar ditt följarantal.

3. Var expert i branschen

Ditt företag är inte bättre än de personerna som driver det, med dig inkluderad. Det är viktigt att du förstår din bransch inifrån och ut. Det betyder att du håller dig uppdaterad om de senaste trenderna, nyheterna och dina konkurrenter. När du gör det hjälper det dig att positionera dig själv som en stark spelare i branschen och lyfter ditt personliga varumärke.

4. Öva på att ge och ta

Många människor använder sitt nätverk på fel sätt. De fokuserar helt på sina intressen och missar att ge värde till tillbaka. Fokusera på att skapa ett balanserat ge-och-ta med ditt nätverk. Se till att den andra personen också får ut något av relationen. Det kommer ge dig ytterligare fler kontakter samt. Vilket också leder till att stärka ditt personliga varumärke.

5. Skapa en detaljerad kontaktlista

När ditt personliga varumärke växer, så är det viktigt att ha en detaljerad lista över alla dina kontakter. Vem är personen? Hur fick ni kontakt? Potentiella möjligheter? Hur kan du hjälpa dem? Det är det enda du behöver veta. Även om det kan vara ett bra hjälpmedel när du behöver något, kan det också vara bra för att veta när och hur du kan hjälpa dem. Dina relationer blir mycket starkare och fördelaktiga när du närmar dig en kontakt vid rätt tillfälle och hjälper till utan att fråga om något i gengäld.

6. Visa dig pålitlig när det kommer till nyheter och information

Du vet att du har ett stark varumärke när du blir en källa till information. Sträva efter att vara den som media kontaktar när de behöver expertråd eller information om ett populärt ämne. Börja med att dela nyheter och information som du tycker är användbart på sociala medier och skicka ut det till dina kontakter per e-post. Det här kan bidra till en ökad följarkrets, vilket leder till att fler människor ser dig som en trovärdig källa i din bransch. I slutändan kommer detta att locka fler människor till dig.

7. Utveckla ett unikt värde

Alla större företag har ett unikt värde i sin produkt och det borde du också ha. Vad gör dig som person attraktiv för potentiella kunder? Vad är det som gör dig speciell? Varför ska de samarbeta med just dig? När du har utvecklat det, se till att alla vet vad det är.

8. Ge tillbaka

Bortsett från att det känns fantastiskt att ge tillbaka, hjälper det dig att bygga ditt personliga varumärke. Oavsett om det handlar om att donera pengar till välgörenhet eller att jobba ideellt för saker som är viktiga för dig, kan denna typ av gärning gynna ditt personliga varumärke. Du kan belysa dina handlingar på din webbplats eller LinkedIn för att locka till positiv uppmärksamhet. Människor kommer ihåg osjälviska handlingar, skriver Jonathan Long.

Mest lästa just nu

Till toppen