Kontakta oss

SalesLounge

Bli mer produktiv med dessa livsstilsförändringar

Bli mer produktiv genom att sova bättre, gå upp tidigare, träna regelbundet och lyssna på lugnande musik

Produktivitet

Bli mer produktiv med dessa livsstilsförändringar

Stressen ökar på arbetsplatserna, ändå visar forskningen att produktiviteten blivit lägre. Känns du dig ibland oproduktiv på jobbet är du alltså inte ensam. Glassdoor.com delar med sig av sina fyra bästa tips för att minska stressen, bli mer produktiv och nå nya framgångar.

Stressa ner med musik

Faktum är att de flesta är stressade på sin arbetsplats. Kroniskt stressade till och med. En ny studie gjord av Paychex (Länk) på 2 000 amerikanska heltidsanställda, visade att majoriteten av dem är ständigt stressade.

Det finns många metoder för att hantera stress. Ett av de kanske enklaste knepen finns inom nära räckhåll för alla – att lyssna på musik. Lugnande musik kan göra mycket för att minska stressen och göra dig mer produktiv. Musikens förmåga att reducera stress är en väletablerad metod baserad på forskning där klassisk musik visat sig fungera mest effektivt.

Gå upp tidigare

Benjamin Franklins välkända uttryck ”Early to bed, early to rise, makes a man healthy, wealty and wise” är precis lika sant idag som när han först sa det. Glassdoor.com citerar en anställd från Electra Cruises som menar att det är bra att gå upp tidigt på morgonen:

”I en tid av ständiga distraktioner, välutvecklad teknologi och en massiv befolkningsökning kan det vara svårt av få en lugn stund för dig själv. Tid att tänka efter, jobba i lugn och ro eller bara vara. Det bästa sättet är att få en lugn stund är att gå upp tidigt på morgonen. Faktum är att studier visar att vi gör det bästa arbetet under de första timmarna tidigt på dagen. Det kan därför vara en bra idé att försöka strukturera upp din dag på så sätt att du kan gå upp redan vid fyra eller fem på mornarna.”

Gör träningen till en regelbunden rutin

Regelbunden träning är ofta listad som ett av de mest effektiva sätten av bli mer produktiv, med god anledning. Det ligger nämligen en stor del sanning i denna rekommendation, då träning bland annat:

  • Stärker ditt immunförsvar
  • Sänker dina stressnivåer
  • Ökar din energi och minskar trötthet
  • Stärker din självkänsla och självförtroende
  • Förbättrar ditt minne och förmågan att ta in information

Träning har ett tydligt samband med produktivitet och livsglädje. Om du inte redan integrerat träning i ditt veckoschema är det hög tid att göra det nu.

Prioritera en god natts sömn

Sömn är underskattat då många tror att nyckeln till att bli mer produktiv är att sova mindre och jobba sent in på kvällen. Forskning visar dock att det finns ett samband mellan att vara utvilad och väldigt produktiv. Att sova tillräckligt har också haft ett samband till bättre prestation, minne, beslut och andra kognitiva förbättringar.

Om du sover mindre än sex timmar per natt behöver du göra en förändring. Experimentera med att få åtminstone sex eller sju timmar varje dag under en månads tid och jämför din prestation och produktivitetsnivå med tidigare månader, för att se en förbättring.

Bli mer produktiv genom en livsstilsförändring

Genom att ändra din livsstil finns goda chanser för dig att bli mer produktiv, må bättre och få mer energi. Utmana dig själv att prova dessa livsstilsförändringar under en längre tid och känn vilka fördelar det ger dig fysisk och mentalt, såväl hemma som på jobbet.

Mest lästa just nu

Till toppen