Kontakta oss

SalesLounge

Fem tips för att koppla av mellan hektiska perioder

Emelie Johansson fastighetsmäklare Svensk Fastighetsförmedling Linköping skriver om försäljning, livet som mäklare och vikten av att koppla av

Personlig Utveckling

Fem tips för att koppla av mellan hektiska perioder

Eftersom mitt arbete innebär långa dagar och många timmar vill jag ge er mina fem bästa tips hur man kan koppla av emellanåt i hektiska perioder, men också vid tidpunkter som högtider.

Miljöombyte

Ett av mina bästa tips! Genom att byta miljö är det enklare att koppla av från arbetet. Det förutsätter såklart att man planerar sin kalender utifrån detta. Det kan t.ex. vara en utflykt, en weekend, en hotellnatt eller en spa-upplevelse.

Umgås med nära och kära

Prioritera att umgås med familj och vänner. Även om det bara innebär en lunch eller en promenad så ger detta dig energi, glädje och en egoboost. Uteslut att prata arbete med dem, prata annat – det får tillika dina tankar bort från arbetet.

Träna

Att röra på sig är A och O. Mår man fysiskt bra så mår man även mentalt bra. Detta gör även att man presterar ännu bättre på arbetet. Ta dig tid för träning eller en promenad minst tre gånger i veckan.

Mat

Se till unna dig god mat och dryck. Ta dig tid att lyxa till det med en riktigt god middag på helgen eller varför inte en vardagskväll. Finns inte orken eller saknar du intresset för matlagning – ät ute på restaurang! God mat får alla att må bra och känna avkoppling för en stund!

Aktivitet

Gör något som inte är kopplat till arbetet för att koppla av. För att jag ska kunna varva ned emellanåt ägnar jag mig till något som inte härrör till arbetet t.ex. tittar på ett avsnitt av favoritserien, lyssnar på en podd eller pysslar i hemmet. Hitta de aktiviteter som gör att du känner avkoppling. På så sätt laddar du batterierna för att klara av att arbeta ännu hårdare.

Detta är mina tips på hur du kan koppla av mellan varven för att orka hålla dig på topp – varje dag.

Emelie Johansson

Sveriges bästa kvinnliga fastighetsmäklare - 29 år - Linköping

Mest lästa just nu

Till toppen