Kontakta oss

SalesLounge

9 kompetenser du måste bemästra innan du blir chef

Dessa nio kompetenser måste du besitta för att vara en bra chef som kan leda både dig själv och andra

Ledarskap

9 kompetenser du måste bemästra innan du blir chef

Det råder ingen tvekan om att det har sina förmåner när du får en chefsposition – en prestigefull titel, igenkänning från andra på företaget och högre lön är några av fördelarna. Men som med allt som är värt att sträva efter, är det inte alltid ett enkelt. Som ledare ställs du inför många tuffa utmaningar. Kanske måste du upplysa någon om att den inte längre passar in i organisationen eller att den sköter sitt jobb på ett felaktigt sätt.

På grund av detta är det viktigt att du är väl förberedd innan du tar rollen som chef. Om du vill göra det på rätt sätt, finns det ett antal kompetenser du bör ha för att vara en bra chef. Detta enligt karriärcoacherna Roy Cohen och Angela Copeland som skriver om nio viktiga kompetenser du som chef behöver bemästra på Glassdoor.com:

1. Förståelse för budget och ekonomi

Den första av kompetenser du som chef måste ha är ett sinne för siffror. Du kan inte skylla misstag på andra om du inte har en aning om bakgrunden till det som hänt. Du uppfattas då som lat och ansvarslös. Lider du av sifferfobi? Oroa dig inte. Då får du finslipa dina kunskaper genom att ta en kurs i bokföring, budgetering eller kalkylbladsanalys, menar Cohen.

2. Delegering

Du med kontrollbehov borde ta åt dig lite extra av detta. Som chef har du inte bara dina kunder att hantera, utan medarbetare. Med ett utökat ansvar, kommer du inte att ha tid att klara av allt på egen hand. När det tillfället kommer, måste du veta hur du ska fördela arbetet till andra. Något som är viktigt för att få saker gjorda som chef är delegering. Du måste lära dig att släppa taget och lita på ditt team. Och viktigast av allt är att du måste lita på dem. Medarbetare som trivs bäst är de som känner att de har en stöttande chef som litar på dem och det de gör.

3. Prioriteringar

Som ny chef kommer du oundvikligen bli tillfrågad att ta på dig mer än vad du och ditt team klarar av. Både när det kommer till tid och budget. Förmågan att prioritera rätt kommer att driva din chefskarriär framåt.

4. Grundteknik

Om du inte redan vet hur du ska gå använda Microsoft Officepaketet är det hög tid att du börjar lista ut det. Det gäller även grundläggande kunskaper om tekniska lösningar. När du är beroende av andra för att de ska hjälpa dig med dina tekniska problem förlorar du både din makt och auktoritet.

5. Kommunikation

Att vara skicklig på kommunikation är alltid en förmån på arbetsplatsen. Men om du är chef för ett team går det från att vara ”ett plus” till ett måste. Du kommer att behöva ge konstruktiv kritik, hantera kriser och även sparka folk i värsta fall. För att vara en effektiv chef måste du vara beredd på jobbiga samtal, skriver Copeland.

6. Emotionell Intelligens

En av de egenskaper som kommer hjälpa dig i dessa svåra möten, är emotionell intelligens. En stor del i att utvecklas och att lyckas få dina anställda att bli framgångsrika handlar om emotionell intelligens. Att ha förmågan att kunna känna empati och att ha förståelse för andra kommer att hjälpa dig att motivera dina anställda. Att förstå skillnaden mellan sympati och empati är också direkt avgörande för dina relationer.

7. Projektledning

En av alla viktiga kompetenser hos dig som chef är att fullfölja alla dina uppgifter. Inga ”men” godtas. Oroa dig inte för om du inte är en utbildad projektledare. Du måste bara förstå processen och att uppskatta att varje person i ditt team har olika arbetssätt och motivatorer. Läs en bok om projektledning och ledarskap och hitta en erfaren mentor som kan hjälpa dig.

8. Gör jobbet

Bara för att du leder ett projekt betyder det inte att du får vara rädd för att få lite skit under naglarna. Det är viktigt att du är villig att kavla upp ärmarna. När ditt team vet att du själv kan utföra jobbet är chansen mindre att de fuskar eller tar genvägar. Att jobba sida vid sida med dem ibland påminner dem om att du har koll på läget.

9. Ryggrad

Att vara chef kräver ofta att du tar tuffa beslut och står för vad du tror på. Innan du blir chef måste du utveckla starka värderingar och modet att stå upp för dem. Du bör vara bekväm med att stå upp för vad som är rätt eller fel trots att det känns obekvämt.

Det är viktigt att utveckla empati. Men det är också viktigt att veta skillnaden mellan skitsnack och sanning, tillägger Cohen. Bra chefer är rättvisa och rimliga men inte mesiga. De har lärt sig hur de ska vara inspirerande och samtidigt kunna erkänna sina egna svagheter.

Vilka kompetenser tycker du är viktigast hos en bra chef? Om du själv är chef, vad vill du utveckla hos dig själv för att bättre kunna leda dig själv och andra?

För mer inspiration, tips, råd och insikter lyssna på LoungePodden.

Mest lästa just nu

Till toppen