Kontakta oss

SalesLounge

Johan Book, Motivationsbyrån och Hej Engagemang

Johan Book från Motivationsbyrån och Hej Engagemang gästar LoungePodden för att prata om motivation, arbetspsykologi och engagamng

LoungePodden

Johan Book, Motivationsbyrån och Hej Engagemang

Johan Book driver Motivationsbyrån och Hej Engagemang och är expert inom arbetspsykologi. I veckans avsnitt gästar Johan LoungePodden för att prata om varför motivation och engagemang är avgörande för att nå goda långsiktiga resultat. I avsnittet pratar vi om vad motivation och engagemang är, hur viktigt det är för en framgångsrik organisation och varför forskning visar på att individuella provisioner är negativt. Vi pratar också om vad organisationer behöver göra för att stötta ledare. Slutligen pratar Johan och Taimaz om hur livet är som f.d. Coca Cola-beroende.

Du kan lyssna på LoungePodden här överallt där poddar finns.

Vem är Johan Book?

Johan har ägnat de senaste tjugo åren åt internkommunikation, framgångsrika strategigenomföranden och ledarskapsutveckling. Han anses som fullkomligt galen i arbetspsykologiforskning och har en mission att skapa fler sunda och framgångsrika organisationer. Johan anser att vi måste bli mycket bättre på att applicera den massiva kunskap vi har om våra mänskliga drivkrafter i arbetslivet. Han är också en av initiativtagarna till ”Hej Engagemang”, en nationell rörelse som ska verka för ett mer engagerat och välmående Sverige.

I avsnittet med Johan Book

  • Vad är motivation?
  • Hur skapar man engagemang?
  • Hur bör en organisation göra för att underlätta för sina ledare?
  • Varför är individuella provisioner och bonussystem fel enligt forskning?
  • Ett konkret förändringsarbete av Jesper Ek, medgrundare av Hej Engagemang
  • Är du på rätt plats?

Vad är Hej Engagemang?

Hej Engagemang vill göra Sverige till ett mer engagerat, gladare och friskare land. Sverige går bra ekonomiskt men vi mår sämre än vad vi någonsin gjort och engagemanget på våra arbetsplatser sjunker dramatiskt, det vill ”Hej Engagemang” ändra på. Deras vision är en värld där vi går till ett arbete vi brinner för, inte för att vi måste utan för att vi vill. Hej Engagemang tillhandahåller också ledarskapsutbildningar, engagemangsindex, rådgivning, föreläsningar och workshops gällande engagemang, motivation, ledarskap och medarbetarskap.

Vill du komma i kontakt med Johan Book eller Hej Engagemang kan du connecta med Johan på LinkedIn eller gå in på hejengagemang.se

SalesLounge

Vi lever i en globaliserad och snabbrörlig värld. Dagligen ser vi nya strömningar inom våra fokusområden från experter världen över. 

För den som konstant vill utvecklas och hålla sig uppdaterad räcker inte tiden alltid till. Här samlar vi allt som kan vara av intresse för dig som säljare, entreprenör och ledare. Såsom kunskap, trender, forskning, krönikor och gästartiklar inom våra fokusområden. 

Mest lästa just nu

Till toppen