Kontakta oss

SalesLounge

Spotifys f.d. rekryterare: Att få jobb på världens hetaste tech-startup 

Att få jobb på en tech-startup är en dröm för många, Spotifys före detta rekryterare ger sina bästa tips för att få jobbet

Karriär

Spotifys f.d. rekryterare: Att få jobb på världens hetaste tech-startup 

Tech-branschen utvecklas ständigt och att arbeta på en nytänkande tech-startup är eftertraktat. Vissa företag växer snabbt från att de startas och blir, tack vare medarbetarna, väldigt framgångsrika.

Stockholm ligger i framkant när det kommer till teknik och är staden där företag som King, Mojang och Spotify grundades. Stjärnorna bakom denna framgång är programmerarna. Eftersom de är så pass betydelsefulla, får många av dem väldigt bra betalt. Spotify är en av de företag, värderade till över 1 miljard dollar, som betalar högst löner till sina anställda.

Hur lyckas du då få ett jobb på en av Stockholms mest eftertraktade tech-startup?

Om det är någon som kan besvara den frågan så är det Sigrid Magnusson Karlsson, Spotifys första rekryterare. Idag jobbar hon tillsammans med rekryteringsföretaget Scede där hon hjälpt nya företag som matleverantören Wolt, podcastplattformen Acast och spelföretaget MAG Interactive.

Var inte för kräsen

Hennes första tips till dig som söker ett jobb på ett tech-startup är att inte vara för kräsen. ”Mina klienter skulle hellre anställa någon med rätt attityd än någon som bara är rätt på pappret”, säger hon till Business Insider. De flesta nystartade företag letar också efter denna typ av person. Tekniskt kunnig, men även socialt och kreativt begåvad. Ett vanligt misstag jobbsökande gör, är att fokusera på lönen istället för att ställa frågor om företaget och visa intresse och passion för jobbet.

Var genuint intresserad

Karlssons favoritfråga att ställa för att få reda på om någon är rätt person för tjänsten är; ”vad motiverar dig?”. Viktigt är alltså att göra det tydligt att du inte är ute efter en högre lön, utan att du faktiskt är intresserad av arbetet och vill utveckla nya idéer. För att ta dig in på Stockholms mest populära arbetsplatser krävs alltså ett genuint intresse och både tekniska såväl som sociala färdigheter.

Konkurrensen är stor. Ett smart sätt att ta sig in i branschen är att börja sin karriär på en minde tech-startup. Där kan du i många fall vidareutvecklas i takt med att företaget växer.

Mest lästa just nu

Till toppen