Kontakta oss

SalesLounge

Internet of Things, artificiell intelligens och framtidens jobb

Internet of things och framtidens jobb

Omvärld

Internet of Things, artificiell intelligens och framtidens jobb

Det spås att många av våra nuvarande arbetsuppgifter kommer att försvinna i och med den nya teknikens framfart. Artificiell Intelligens kommer kunna hantera många arbeten som människor utför idag. Inte minst är det ett hett diskussionsämne inom säljyrket. Och hur är det med Internet of Things?

Våra traditionella yrken med lägst sannolikhet att ersättas är yrken som bland annat kräver originalitet, konstnärlighet, social förmåga och förhandling. Skogsmästare, speciallärare och präst är de yrken som löper minst risk att ersättas av tekniska innovationer. Om vi ser det från den ljusa sidan kommer det förmodligen att ge oss mängder av nya jobb och möjligheter. Tjänster och produkter som underlättar människors vardag uppkommer dagligen. Den utvecklingen kommer förmodligen att fortsätta.

Men vilka är de nya tjänsterna marknaden kommer att efterfråga?

Publikationer kommer varje år och månad ut med sina nya spaningar och trender. Chivas.com har också tagit oss in i framtiden genom att lista sina de branscher som kommer explodera i framtiden.

Internet of Things – ”Sakernas internet”

Har tvingat tillverkarna att ompröva hur deras produkter fungerar. Det kommer fortsätta under de kommande åren eftersom allt från kylskåp till brödrostar blir mer sofistikerade. Internet of Things, eller IoT, är ett samlingsbegrepp för den utveckling som innebär att maskiner, kläder och andra saker förses med små inbyggda sensorer och datorer. Även barnleksaker kommer i slutändan att använda Internet of Things tekniken för att underhålla, utbilda och hålla barn säkra.

3D-printing

Eftersom E-tailers, eller e-handelsföretag, konkurrerar om att snabbt få produkter i konsumenternas händer, står en ny typ av teknik på tur som förändrar allt. När 3D-skrivare är vanliga kommer kunderna kunna välja och tillverka de saker de vill ha. Vilket minskar behovet av att skicka föremålen till konsumenterna.

Ha förtroende för delningsekonomin

Under de senaste åren har konsumenter tagit till sig tjänster som Airbnb och Uber. Företagen skapar möjligheter för människor att arbeta och själva erbjuda tjänster genom – i detta fall – plattformar och appar. Det kommer att vara viktigt för både entreprenörer och kunder att företagen ser till att båda parter kan vara trygga. Delningsekonomin fortsätter att sprida sig till övriga marknader och branscher. Till exempel plattformar där människor kan erbjuda eller handla tjänster med varandra.

Produkter i sjukvården

Tekniken tar hälso- och sjukvården till nya spännande riktningar under det kommande decenniet. Tack vare enheter med hälsomonitorer kommer vi istället för att bara räkna steg och övervaka hjärtfrekvensen kunna spåra glukosnivåer och upptäcka tidiga tecken på cancer. Samtidigt som äldre patienter kommer kunna bo säkert i sina hem. Vi kommer att flytta fokus från att ställa diagnos till att hitta de bästa behandlingarna för patienterna enligt Chivas.com.

VR – Virtual Reality

Dagens konsumenter associerar VR, virtuell verklighet, med olika spel och olika vyer genom glasögonen. Det finns dock verkliga applikationer för tekniken. Tekniken används redan för att utbilda läkare. Det ger dem praktisk erfarenhet under läkarutbildningen.

Utöver det medicinska området kommer det nu alla slags idéer på hur vi kan använda VR under de närmsta åren. Oavsett om vi ska göra vårt kontorsarbete med hjälp av VR-glasögon som låter oss interagera med ett virtuellt kontor eller om vi kommer att kunna återuppleva de faktiska fysiska upplevelserna vi haft i vardagen är framtiden väldigt spännande.

Onlineutbildning

Internet har öppnat ett brett utbud av möjligheter till olika utbildningssystemen som finns. Under de kommande åren kommer klassrum använda teknik som videokonferenser för att bli mer flexibla när det kommer till geografi. Studenter också att få tillgång till en mer personlig inlärning med hjälp av appar och uppkopplade klassrum.

Digitaliserad kundservice

Att resa har redan blivit lättare. Exempelvis många hotellkedjor automatiserat incheckningen. Appar kommer i allt större utsträckning bli sammankopplade med hotellupplevelsen där gäster som använder sina telefoner för att checka in, komma åt sina rum och beställa service. CRM-system och automatisering kommer i allt högre grad att hjälpa hotellen att skicka personliga meddelanden till gästerna.

Användarupplevelsen en dock en topprioritet för alla branscher. Företag strävar efter att skapa långsiktiga relationer med sina kunder. Med teknikens hjälp kan företag samla information och utveckla verksamheten så att kunderna får en bättre upplevelse. Slutresultatet blir att bolag som vill vara konkurrenskraftiga behöver investera i system som gör att företagen kan hitta innovativa sätt att leverera produkter eller sina tjänster till kunder.

Mest lästa just nu

Till toppen