Kontakta oss

SalesLounge

Fyra snabba tips för att starta företag

Catharina Schröder VD på Drivhuset skriver om entreprenörskap, försäljning, ledarskap och ger dina bästa tips för att starta företag

Entreprenörskap

Fyra snabba tips för att starta företag

Drömmer du om att säga upp dig från ditt 8 till 17 jobb och pröva dina vingar som egenföretagare? Här får du fyra snabba tips för att starta företag. Se dina egna kompetenser och tillgångar, våga göra misstag, hitta det där som du brinner för och res dig upp när du faller.

Fokusera på det du har mer än på det du inte har

Se din egen kompetens! Ibland tenderar vi att snegla på grannen för mycket och fokusera på det vi inte har istället för att titta på det som vi faktiskt har. Ett sätt att konkretisera detta är att sätta sig ned och lista olika egenskaper.

Vilka styrkor, erfarenheter, verktyg och kontakter har du? Du kommer bli förvånad över hur mycket kunskap och möjligheter som just du besitter. Kom ihåg att du inte behöver kunna allt från dag ett – du kommer lära dig på vägen!

Det är okej att misslyckas

Alla gör vi det. Det är en del av livet. Poängen är att se det som en lärandeprocess! Det är då misslyckanden kan skapa nya möjligheter. I andra kulturer är du inte trovärdig om du inte misslyckats, att misslyckas är ju att faktiskt försöka.

Varken livet eller entreprenörsresan är en rak väg. Men du kommer lära dig otroligt mycket och det är så du kommer växa som person och i ditt företagande. Det finns inga misslyckanden bara lärdomar!

Sätt upp mål och arbeta för något du brinner för

Ett av mina viktigaste tips för att starta företag är att göra en plan. Att jobba för något du brinner för är mer motiverande än pengar. Känslan att få arbeta med något som känns ända in i hjärtat är obeskrivlig. Hårt arbete lönar sig.

Sist men inte minst, ge inte upp

Tänk om entreprenörer som Isabella Löwengrip eller Niklas Adalberth, bara för att nämna två av många, hade gett upp vid motgångar? Nej, det finns inte som alternativ. Omge dig med människor som tror på dig och som ger dig energi. Använd dom att stötta dig emot då du känner att det blåser motvind.

Med dessa tips för att starta företag kan du ta de nödvändiga stegen mot att förverkliga din dröm om att vara din egen chef. Resan är tuff men oerhört belönande. Lycka till!

Mest lästa just nu

Till toppen