Kontakta oss

SalesLounge

11 saker framgångsrika personer gör annorlunda

Vad är det framgångsrika personer gör annorlunda? Hur kan de jobba med sina passioner, tjäna massa pengar och ha möjligheten att förändra världen?

Personlig Utveckling

11 saker framgångsrika personer gör annorlunda

Många drömmer om att bli framgångsrika, tjäna mycket pengar, arbeta med sina passioner och förändra världen. För några få framgångsrika personer är den drömmen verkligen. Vad gör de annorlunda som skiljer sig från oss andra?

Att bli framgångsrik och påverka världen är inte enkelt. Vore det enkelt skulle alla vara framgångsrika vid det här laget och var ligger värdet i det? Att nå framgång kräver extremt mycket hårt och framförallt smart arbete. Särskilt när ingen kollar. Framgångsrika personer har utvecklat rutiner och vanor som hjälper den nå sina väldefinierade mål.

Genom att skapa liknande rutiner sätter du kurs mot mer framgång i ditt eget liv. John Rampton är entreprenör och skribent på Entrepreneur.com. Han listar de 11 främsta sakerna framgångsrika personer gör som 99 procent av befolkningen borde ta efter.

1. Tar tillvara på mötet med nya människor

När framgångsrika personer bli introducerade för nya personer tar de tillvara på stunden. Nya möten kan leda till värdefulla kontakter och möjligheter. De tar varje nytt möte på allvar och missar således inte chansen att bygga nya starka relationer med likasinnade.

2. Uppmärksamma de små sakerna i sina relationer

De bästa människorna beundras av personerna i sin närhet. Det beror till viss del på deras personliga samspel med andra. De minns namn, de följer upp, håller vad de lovar och tar ständigt små steg för att stärka sina relationer. En liten gest som att skicka någon ett sms efter en operation eller gratulera till det nya jobbet kan göra stor skillnad.

3. Läser alltid böcker

De skarpaste personerna lär sig alltid nya saker. Världen är full av information och ett av de viktigaste sätten för att utvecklas och lära sig är genom att läsa böcker. Många använder ursäkter till att inte läsa böcker. Framgångsrika personer däremot hittar inte på ursäkter, de prioriterar lärande och gör vad de måste för att hela tiden utvecklas.

4. Prioriterar sin hälsa

Framgångsrika personer har hälsan som högsta prioritet för att hålla sig effektiva och energiska. Inga ursäkter här heller. De tar ansvarsfulla och medvetna beslut om att alltid äta rätt och träna. Det resulterar i att de mår bra på insidan, ser bra ut på utsidan och presterar på topp varje dag.

5. Omfamnar ovissheten

När vägen framåt är oklar behöver man ta mer utmanande beslut. Den översta procenten älskar ovisshet. Det innebär att de får möjligheten att vara kreativa och sticka ut från mängden. Framgångsrika personer uppskattar risken i att ta tuffa beslut efter som det i längden kan skapa större påverkan och fler belöningar.

6. Anpassar sig och utvecklas ständigt

De mest framgångsrika personerna lär sig ständigt nya saker och utvecklas som människor. De har en låg barriär vilket betyder att de är öppna för förändring om det innebär att de blir bättre, lyckligare och mer produktiva.

Detta är oerhört utmanande för de flesta eftersom det innebär att de måste vara sårbara. Vanligtvis ser de sig själva ut ett specifikt perspektiv och tar beslut utifrån det. Att förändras innebär att acceptera det som varit och inse att tidigare beslut inte varit särskilt bra. När de tidigare besluten är nära knutet till egot blir det extra svårt släppa dem och gå vidare. Framgångsrika personer går vidare i alla fall.

7. Sätter väldefinierade mål

De flesta sätter inte mål eftersom de underskattar värdet av det. Det gör däremot framgångsrika personer. De arbetar aktivt med målsättning för att förstå vad de vill uppnå, syftet och de nödvändiga stegen för att ta sig dit. Människor som sätter mål tenderar att vara mer produktiva och fokuserade. Det resulterar i högre produktion, mer påverkan och större framgång.

8. Omger sig med andra framgångsrika personer

Det brukar sägas att vi är som de fem personer vi umgås mest med. Vi blir som vi umgås helt enkelt. Därför är det väldigt viktigt att välja sin närmsta umgängeskrets med noggrannhet. Många kända personer var vänner innan de blev kända, helt enkelt för att de valde att umgås med drivna, inspirerande och stöttande personer.

Det kan kännas svårt att säga upp kontakten med destruktiva och negativa vänner du känt länge. Men du måste tänka på dig själv. Är deras beteenden, tankesätt och livsstil något du inte längre resonerar med eller vill vara en del av måste du våga gå vidare och leta efter nya vänner.

9. Är ihärdiga och tålmodiga

Det är lätt att gå till gymmet en gång eller skicka några mail. Det är också relativt enkelt att ta på sig en 80 timmar arbetsvecka en gång. Att göra detta regelbundet är en helt annan sak och ofta väldigt utmanande. Det är här 99 procent av befolkningen misslyckas.

Hårt arbete lönar sig mest när ingen annan ser. Den översta procenten jobbar hårt och smart hela tiden. Resultaten ökar ständigt och prestationerna lönar sig över tid. Världens bästa idrottare är inte världsmästare på grund av tur eller talang. De har arbetat konstant med sin sport i flera år för att ta sig dit de är idag. Ihärdighet är en måste för att nå framgång.

10. Följer sina passioner

Världens mest framgångsrika personer spenderar inte sina liv med att arbeta för någon annans dröm. De följer sina egna passioner. De har gett upp strävan att tillfredsställa alla andra, tänker självständigt, gör det dom älskar och levererar högkvalitativa resultat. Detta ger dem energin, motivationen och fokuset att prestera på topp varje dag.

11. Tar fullt ansvar

Många tenderar att skylla på andra för deras tillkortakommanden, misstag och misslyckanden. Detta är skadligt i det långa loppet. Framgångsrika personer tar ansvar för sina handlingar vilket gynnar deras personliga utveckling och bygger ett gott rykte.

Känner du igen något på listan som du redan gör idag? Fortsätt med det! Sedan kan du välja ut en punkt på listan som du vill förbättra och lägga upp en plan för hur du ska kunna utveckla den sidan hos dig själv. Resan uppåt och framåt börjar alltid med resan inåt.

För mer inspiration, tips, råd och insikter lyssna på LoungePodden.

Mest lästa just nu

Till toppen