Kontakta oss

SalesLounge

Förmågan att hantera många arbetsuppgifter samtidigt!

Emelie Johansson fastighetsmäklare Svensk Fastighetsförmedling Linköping skriver om försäljning, livet som mäklare och vikten av att koppla av

Produktivitet

Förmågan att hantera många arbetsuppgifter samtidigt!

Jag vill inleda med ett inlägg som kommer ge er tips på hur ni klarar av att handskas med många arbetsuppgifter, parallellt som välbefinnande och passion måste genomsyra det ni gör.

Många av mina kollegor och vänner frågor ofta hur jag klarar av att hantera så många försäljningar samtidigt. I oktober månad utförde jag 24 försäljningar medan jag i september gjorde ännu fler, 29 totalt. Nästan en försäljning varje dag. Där kunderna var så pass nöjda att jag fick blombud till mig på kontoret. Att göra så många affärer handlar inte om kvantiteten utan framförallt kvalitén i försäljningarna. Det är lätt att det blir bristfällig försäljning ju fler uppdrag som man åtar sig.

Rätt förutsättningar för att hantera många arbetsuppgifter

En av anledningarna till min stora framgång är uteslutande nöjda kunder och rekommendationer. Detta beror huvudsakligen på att jag håller en oerhört hög kvalitet genomgående i varje försäljning. Jag ser varje försäljning som unik och vill alltid anpassa tjänsten utifrån varje kunds situation och behov. För att ni ska kunna bibehålla en hög kvalitet samtidigt som ni har en hög kvantitet måste ni se till att gardera er med rätt förutsättningar omkring er. Några av de förutsättningar som jag anser är viktiga för att förmå sig att klara av många arbetsuppgifter samtidigt är följande:

  • PLANERA dina dagar och STRUKTURERA upp ditt schema. På så sätt minskar du stressen och möjliggör tid till mer arbete men också fritid. Jag ser över min kalender dagligen. Jag planerar och styr mångt och mycket mina kunder efter det schema jag har genom att ge några förslag till kunden som denne får välja på, detta för att kunna effektivisera och hinna med så mycket som möjligt.
  • Se till att TA HJÄLP med arbetsuppgifter som du kan lägga ut på någon annan. Min assistent är min högra hand och ”navet i hjulet” till mina framgångar.
  • TRÄNA – mår du fysiskt bra mår du även mentalt bra. Jag försöker träna minst tre gånger i veckan genom att bland annat gå till en personlig tränare. Träningen samt min PT ger mig energi till att hålla ett högre tempo och mentalt fokus på jobbet.
  • Omge dig med POSITIVA MÄNNISKOR. Negativa människor är energitjuvar som skapar irritation och leder till minskad effektivitet. Jag omringar mig med människorna som uppskattar, respekterar och gläds åt mina framgångar. De motiverar och peppar mig till att arbeta ännu mer.
  • Att hantera många arbetsuppgifter kräver också TID. Du måste vara beredd att satsa tid utan att att det gör avkall på ditt välbefinnande.  Jag har förstått att om jag ska klara att hantera många försäljningar utan att försämra kvaliteten på dem måste jag lägga mer tid.
Emelie Johansson

Sveriges bästa kvinnliga fastighetsmäklare - 29 år - Linköping

Mest lästa just nu

Till toppen