Kontakta oss

SalesLounge

Enkla saker en säljare bör undvika

en säljare som är desperat

Försäljning

Enkla saker en säljare bör undvika

Det finns så mycket en säljare som vill bli framgångsrik behöver lära sig. Ofta får vi utbildning i vad vi göra göra för att stänga en affär eller nå budget.

Ibland kan det dock vara bra att få några snabba tips på vad en säljare absolut inte ska göra. Alla gör misstagen i sitt dagliga arbete. Men det finns några saker som kan vara bra att bli påmind om att undvika. Vi har alla gjort något av följande misstag. Nu är det dock dags att lägga ned ovanorna som följer.

Jill Konrath är en välkänd internationell säljare och författare till flertalet bästsäljande böcker i USA som fokuserar på nya strategier för att lyckas med försäljning. På sin blogg har hon listat följande fem misstag som en säljare aldrig ska göra.

 

Misslyckande

…ska inte finnas med i ditt ordförråd. Du ska se allt som en utvecklande erfarenhet och sen fokusera på hur du kan förbättra dig till nästa gång.

Politik…

…ska aldrig tas upp med en kund om du inte är hundra procent säker på ni delar samma uppfattning. Även då kan det vara osmart. Det kan vara flera personer som är beslutsfattare och ha andra känslor.

Inkorgen…

…ska du aldrig läsa igenom som din första aktivitet på morgonen. Du kommer fastna i det och förlora ett par timmar.

En säljare…

…ska aldrig ställa frågor vars svar som du lätt kan hitta på företagets hemsida. Du kommer att förlora trovärdighet och verka okunnig.

Titta aldrig…

…på din telefon under ett möte. Stänga av den så du inte blir frestad till att läsa ett meddelande eller se vem som ringde.

Mest lästa just nu

Till toppen