Kontakta oss

SalesLounge

17 sätt att få andra att gilla dig enligt forskning

hur du får andra att gilla dig

Personlig Utveckling

17 sätt att få andra att gilla dig enligt forskning

En del personer har förmåga att vinna andras intresse och uppskattning genom sin blotta närvaro. De som gör allt rätt i sociala sammanhang. Sådana personer kan sälja sand i Saharaöknen. Det är inte alltid lätt att få andra att gilla dig.

Ofta får du bara en chans att göra ett bra första intryck. Hur kan vi optimera våra sidor som gör att vi ökar vår sociala kompetens, får fler att tycka om oss och på så sätt gör livet lättare för oss själva? Det råder ingen tvekan att du som säljare, entreprenör eller ledare får det enklare i ditt arbetsliv om du inte behöver lägga massvis med energi på att först få folk att lyssna på dig, innan du säljer in din produkt, ditt företag eller din idé.

Shana Lebowitz, skribent på Business Insider, har tagit fasta på vad det är som gör vissa personer så omtyckta. Hennes 17 tips, baserade på forskning, till hur du får andra att gilla dig direkt är de som följer:

Kopiera dem 

Denna strategi kallas ”spegling” och innebär att subtilt härma den andra personens beteende. När du pratar med någon, försöka att kopiera deras kroppsspråk, gester och ansiktsuttryck.

År 1999 dokumenterade forskare på New York University ”kameleonteffekten” som uppstår när människor omedvetet efterliknar varandras beteende. Forskare fick 78 män och kvinnor att arbeta med en uppgift tillsammans med en partner som egentligen jobbade för forskningsprojektet. De härmade deltagarna på olika nivåer och samtidigt filmades interaktionerna. I slutet av samspelet fick deltagarna ange hur mycket de tyckte om partnern. Det visade sig att deltagarna var mer benägna att säga att de gillade sin partner när partnern hade efterliknat deras beteende.  

Spendera mer tid runt dem  

Enligt exponeringseffekten tenderar människor att tycka om det som de känner igen. Kunskap om detta fenomen går tillbaka till 1950-talet när MIT-forskare upptäckte att studenter som bodde närmare varandra i var mer benägna att vara vänner än studenter som bodde längre ifrån varandra.  

Att endast spendera mer tid med personer kan göra att de gillar dig mer. Se till att träffa din kontakt ofta även om ni inte bor nära varandra tipsar Lebowitz. 

Ge komplimanger 

Folk kommer att associera de adjektiv du använder för att beskriva andra med din personlighet. Detta kallas spontan egenskapsöverföring. En studie visade att denna effekt inträffade även när människor beskrev egenskaper som personen faktiskt inte hade.  

Gertchen Rubin, författare till ”The Happiness Project”, skriver att vad du än säger om andra människor påverkar det hur andra människor ser på dig.  

Om du beskriver någon som ”äkta” och ”snäll”, kommer människor också att associera dig med dessa egenskaper. Detta gäller även det omvända. Om du ständigt pratar illa om andra kommer dina kontakter att börja associera dig med dessa egenskaper istället.  

Var på bra humör 

Emotionell smitta beskriver vad som händer när människor påverkas starkt av andras humör. Enligt en forskningsrapport från Ohio University och University of Hawaii kan människor omedvetet känna känslorna runt omkring dem.  

Bli vän med deras vänner 

Den sociala nätverksteorin bakom denna effekt kallas ”triadic closure” och den innebär att två personer sannolikt kommer att närma sig varandra när de har en gemensam kontakt.   

Ge inte komplimanger konstant 

Enligt studier ger positiva kommentarer och komplimanger mer effekt när de används mer sparsamt. Anledningen till det, enligt Lewbowitz, är att människor gillar att förtjäna någon annans respekt. 

Var varm och kompetent

Enligt socialpsykologen Susan Fiskes modell, Stereotype Content Model, bedömer människor andra baserat på deras värme och kompetens. Enligt modellen bedömer folk dig som pålitlig om du utstrålar värme och vänlighet. Om du också verkar kompetent är de mer benägna att respektera dig. Två viktiga delar i affärssammanhang. 

Avslöja dina brister emellanåt

Enligt Pratfall-effekten kommer människor att gilla dig mer efter att du har gjort ett misstag – men bara om de uppfattar dig som en kompetent person. Att avslöja dina brister gör att andra lättare kan relatera till dig eftersom ingen, som det brukar heta, är perfekt.  

Lägg fokus på delade värderingar 

Enligt en undersökning genomförd av University of Michigan har människor som delar samma åsikter och värderingar lättare att fatta tycke för varandra. 

Om du vill skapa en relation med en ny potentiell kund, försök hitta en gemensam nämnare i värderingar som ni har och lägg fokus på det. 

Enkel beröring 

Människor tenderar att få en känsla av värme och förtroende vid subtil beröring såsom en klapp på ryggen eller knack på axeln. 

Le 

Kanske den mest självklara punkten. Faktum är att leendet inte bara påverkar människor genom att de gillar dig mer utan undersökningar visar att leendet även ökar chansen för att personen kommer ihåg dig i framtiden.  

Le så mycket du kan. Det finns inga bieffekter. 

Se personen som den vill bli sedd 

Människor vill uppfattas på ett sätt som stämmer överens med deras bild av sig själva. Vi söker alla bekräftelse av våra åsikter, oavsett positiva eller negativa. 

Berätta en hemlighet 

Känner du ibland att du kommer en person nära väldigt snabbt? Det kan bero på att ni har berättat någon hemlighet för varandra i ett tidigt skede i er relation. Det bygger en trygghetskänsla och förtroende enligt flera studier. 

Förvänta dig goda saker från människor 

Pygmalioneffekten, eller Rosenthaleffekten, visar att människor behandlar dig positivt om du utgår ifrån att de är bra människor. Även om det kan verka självklart finns det studier i detta. Om du förväntar dig gott från andra och ser på dem på ett positivt sätt kommer de även att tycka om dig mer och behandla dig på samma sätt. 

Låtsas att du gillar dem så kommer de gilla dig

En studie, av några amerikanska psykologer, visade att när vi tror att någon tycker om oss brukar vi också tycka om dem. Säg till folk att du tycker om dem, oavsett om du gör det eller inte. Det värsta som händer är att de kommer börja gilla dig! 

Visa att du har bra humor 

Vem gillar inte en person med humor? De flesta undersökningar visar på att humor är en av de viktigaste sakerna när vi letar efter en ny vän eller partner. En kinesisk undersökning visar även att det kan ha en direkt motsatt effekt om du inte visar din humoristiska sida på arbetsplatsen. Enligt undersökningen blir människor mindre omtyckta om de är väldigt ”moralfokuserade”. 

Låt andra prata om sig själva

En undersökning från Harvard visade att personer som får prata om sig själva upplever en positiv känsla som är jämförbar med känslan när en får mat, sex eller pengar. Denna punkt är inte bara viktig för att få folk att tycka om dig. Den är också helt avgörande i kundmöten och i affärer.

Om du inte bara kan få information men också få din kund att gilla dig mer, varför inte låta den andre prata så mycket som möjligt? 

Mest lästa just nu

Till toppen