Kontakta oss

SalesLounge

Egenskaperna som omtyckta ledare besitter

omtyckta ledare besitter följande egenskaper

Ledarskap

Egenskaperna som omtyckta ledare besitter

Vad har omtyckta ledare som andra inte har? Vi alla har förmodligen någon gång under karriären haft både bättre eller sämre chefer. Kanske har du jobbat för någon som konstant håller tillbaka på saker och ting, vare sig det är kunskap eller resurser.

Balansen mellan att vara en bra ledare och att bli alltför kritisk och negativ är svår. Det finns en mängd olika faktorer som spelar in när det kommer till hur du blir en omtyckt ledare. Om man ber människor att beskriva de bästa och värsta ledarna som de någonsin har arbetat för, nämns sällan medfödda egenskaper som intelligens, extraversion och attraktivitet. Fokus ligger istället på kvaliteter som ligger under personens kontroll, såsom tillgänglighet, ödmjukhet och positivitet, skriver Dr. Travis Bradberry på Talentsmart.com 

Omtyckta ledare

Den typ av egenskaper du har kontroll över, som ovan nämns, är exempel på egenskaper som beskriver ledare med god emotionell intelligens. Undersökningar på över en miljon människor gjorda av TalentSmart.com visar att ledare som besitter dessa egenskaper, inte bara är väldigt omtyckta, utan överträffar även de som inte har dessa kvaliteter, med stor marginal.  

Du har möjlighet att bli en mer omtyckt ledare. Det är endast en fråga om emotionell intelligens, enligt Talentsmart.com. Till skillnad från dina medfödda egenskaper som IQ, går det att träna upp ditt EQ – bara du vet hur du ska bära dig åt.

 

Nedan listar Bradberry tio huvudegenskaper som emotionellt intelligenta ledare ägnar sig åt för att bli mer omtyckta: 

De skapar personliga relationer 

Även i ett sammanhang med mycket människor, ger en omtyckt ledare lika mycket fokus på en person som om de vore helt ensamma. Omtyckta ledare kommunicerar på ett väldigt personligt plan och glömmer aldrig att det är en människa av kött och blod som står framför dem.  

De är tillgängliga 

Omtyckta ledare tar sin tid för alla och får människor att känna sig värdefulla utan att kräva något i gengäld.  

De är ödmjuka 

Få saker förstör dina chanser att vara omtyckt så mycket som arrogans. Omtyckta ledare beter sig inte som om de är bättre än du efter som de inte tycker det.  

De är positiva 

Omtyckta ledare har ständigt en positiv inställning till saker och ting. Trots negativa situationer behåller de hoppet för framtiden och en tro på att morgondagen blir bättre.  

De är prestigelösa  

När det gäller deras egna prestationer och misslyckanden står de på sig och de ger inte upp när det går dåligt. De njuter av framgång utan att bli för självgoda, och de erkänner lätt sina misslyckanden utan att tappa modet. De lär sig av andra och har lätt för att gå vidare. 

De är generösa 

Omtyckta ledare vill alltid ditt bästa eftersom de är så pass trygga i sig själva att de inte behöver oroa sig om andras framgång.  De beter sig inte som om de är rädda att du ska överglänsa dem. Istället vill de bidra med allt du behöver för att du ska lyckas med ditt arbete.

De har integritet 

En ledare som visar tecken på integritet genom att vara förtroendeingivande i sina handlingar blir också mer omtyckt.  Trots att en ledare utstrålar charm kommer hen inte att ge ett sympatiskt intryck om charmen inte stöds av integritet. 

De är bra människokännare 

Omtyckta ledare är bra på att läsa av människors beteende. Det kan vara allt från ansiktsuttryck till kroppsspråk eller sättet att prata.  

De ser andras potential  

Robert Brault sa; “Charisma is not so much getting people to like you as getting people to like themselves when you’re around.” Det är viktigt att inte bara se det bästa i människor, utan också försäkra dig om att andra ser det.  

De delar med sig 

Omtyckta ledare förstår att dess kunskap kan vara avgörande för andras framgång. På grund av detta delar de ständigt med sig av detta till människor.    

 

Mest lästa just nu

Till toppen