Kontakta oss

SalesLounge

Fem dagliga vanor för ett meningsfullt liv

Ta del av Richard Bransons daliga vanor för att leva ett meningsfullt liv

Personlig Utveckling

Fem dagliga vanor för ett meningsfullt liv

Har du hamnat i en dålig rutin där du inte hinner ta hand om dig själv och de i din närhet? Har du tappat riktningen i livet och stampar runt på samma ruta utan att veta vad nästa steg är? Längtar du efter ett mer meningsfullt liv med ett syfte, möjlighet till påverkan och glädje?

Under extra hektiska perioder i livet med överväldigande många måsten och för lite egentid är det lätt att dagarna klumpas ihop. Gränsen mellan jobb och fritid suddas ut. Behovet av balans växer sig större och större.

Efter sina 67 år på jorden älskar Richard Branson från www.virgin.com fortfarande livet. Han har bemästrat konsten att balansera jobb och fritid, nytta och nöje. Här nedan delar han med sig av sina fem bästa tips för att göra varje dag värdefull och i det långa loppen leva ett meningsfullt liv.

1. Börja dagen med att göra något roligt

Tycker du om energiöverskottet och känslan efter att ha tränat direkt på morgonen? Gå upp i tid så du hinner träna, oavsett om det är ett hårt styrketräningspass, en uppfriskande löprunda i skogen eller en lugn stund på yogamattan.

Älskar du att skriva? Börja dagen med att skriva ett blogginlägg eller några rader om tacksamhet i din dagbok.

Är frukost ditt absoluta favoritmål på dagen? Börja dagen med att förbereda en lyxig frukost och ät den i lugn och ro framför nyhetsmorgon, med en podcast i öronen eller tillsammans din familj.

Hur din morgon än ser ut, se till att den sätter en positiv prägel på resten av dagen.

2. Just do it!

Vill du få saker att hända? Sitt inte bara och vänta på det. Låt inte rädsla och självtvivel hindra dig. Var modig, jobba hårt, ta vara på alla chanser och skapa dina egna möjligheter. Inse att det bara är du som kan ta dig dit du önskar och skapa ett meningsfullt liv åt dig själv.

Att ta ansvar, se saker som de är och vara ärlig mot dig själv är inte alltid enkelt. Ta ansvar ändå.

3. Skriv ner dina mål och utmana dig själv

Sluta aldrig förbättra och utveckla dig själv. Du kommer aldrig veta allt. Därför är det viktigt att du investerar tid i din personliga utveckling. Lär dig nya saker, planera din tid och fokusera på din hälsa.

Sätt både kortsiktiga och långsiktiga mål. Skriv ner dem, gör en handlingsplan och ta aktiva steg mot dina mål varje dag. Dela in dina mål i mindre delmål och pricka av dem allt eftersom att du tar dig framåt och uppåt.

Genom att skriva ner dina mål glömmer du dem inte, håller fokuset uppe och uppmuntras till att tänka ut nya vägar mot att uppnå dem.

4. Ta en paus

När det är hektiskt på jobbet kan en paus kännas som slöseri med tid. Känner du igen dig? Faktum är att det är under de hektiska perioderna en paus är extra välbehövlig. Bränner du ut dig själv är du inte till nytta för något.

Ge dig själv en stund av lugn och ro. Koka en kopp te eller kaffe och sätt dig avskilt. Inga kollegor, ingen telefon och om möjligt inga störande ljud. Reflektera över dagen, jobbet och livet i allmänt.

Det är under dessa lugna stunder som ditt sinne börjar vandra och hjälper din finna lösningar, svar och inspiration.

5. Gör något bra för andra

De flesta människor känner sig som mest uppfyllda och glada när de har en positiv påverkan på de runt omkring dem. Vill du göra något som gynnar andra? Det finns mycket du kan göra.

I din direkta närhet har du kollegor, kunder, familj och vänner. Ge av din tid och engagemang för att göra deras dagar bättre.

Lyft blicken och se dig om i samhället du bor i. Finns det något du kan göra för att förbättra din stad? Kan du volontärarbeta, skänka saker och pengar till välgörenhet eller engagera dig politiskt? Vill du stödja forskningen om bröstcancer eller klimatfrågan? Brinner du för barn och ungdomar, flyktingar, djur eller människor med särskilda behov?

Engagera dig i en organisation och tala för dem som inte har en röst.

Vill du leva ett mer meningsfullt liv? Vad kan du göra för att få varje dag att räknas?

För mer inspiration, tips, råd och insikter lyssna på LoungePodden.

Mest lästa just nu

Till toppen