Kontakta oss

SalesLounge

Attrahera rätt målgrupp på Instagram

Attrahera rätt målgrupp på Instagram för att öka antalet kvalitativa följare

Kommunikation

Attrahera rätt målgrupp på Instagram

Nuförtiden är de flesta aktiva på Instagram för att synas både professionellt och personligt. Men hur är man aktiv på rätt sätt? Genom att attrahera rätt målgrupp på Instagram.

Aktivitetsnivån på sociala medier kan avgöra din framgång och bör vara ett stort fokus i marknad- och tillväxtstrategin. Enligt Hootsuite uppger 41 procent av amerikanska konsumenter att de bara intresseras av varumärken med stark närvaro på sociala medier. Instagram är en utmärkt kanal för marknadsföring och varumärkesbyggnad, förutsett att du har många följare och stor räckvidd. Här kommer tre tips på hur du kan attrahera rätt målgrupp på Instagram.

Jonathan Long, skribent på entrepreneur.com, delar med sig av sina bästa knep för att attrahera rätt följare på Instagram. Perfekt för dig som är entreprenör, företagare eller aspirerande influenser och vill attrahera relevanta och engagerade följare.

Ta reda på vad dina följare faktiskt vill ha

Det enklaste sättet att expandera ditt Instagramkonto är att lägga upp innehåll som tilltalar din tänkta målgrupp, för att på så sätt få fler gillamarkeringar, kommentarer och följare. Tyvärr kan det kännas svårt att veta vad dina följare gillar. Här kommer den gamla klassiska uteslutningsmetoden väl till användning. Genom att prova många olika sorters innehåll och våga riskera snedsteg märker du sig snart vad som attraherar rätt målgrupp på Instagram. På så sätt lär du dig hur du tilltalar dina följare på bästa sätt.

Slopa följa/avfölja-strategin – låt innehållet attrahera följare

Har du varit med om att ett konto följt dig i förhoppning om att du ska följa tillbaka? Har kontot sedan avföljt dig några timmar senare? Många har säkerligen lyckats skaffa många följare med denna metod, men hur effektiv är den egentligen? Följare som skaffas med denna strategi är förmodligen helt irrelevanta inom din bransch eller ditt intresseområde. De kommer med andra ord aldrig att konvertera.

Det finns en stor publik som bara väntar på att få ta del av ditt innehåll. När du börjar lägga fokus på relevant och kvalitativt innehåll kommer rätt personer hitta dig – och stanna.

Var aktiv och visa intresse för dina följare

Sociala medier handlar om engagemang. Om du aldrig interagerar med dina följare tappar de sakta men säkert intresset. Den mentala tillhörigheten de kände när de började följa dig går förlorad. Håll gnistan vid liv. Att svara på kommentarer tar bara några minuter men ger så oerhört mycket tillbaka. Ta inte dina följare för givet utan visa att de är viktiga för dig! På så sätt stärks era relationer och deras gensvar på dina call-to-actions.

Locka rätt målgrupp på Instagram

Genom att använda dessa tips lär du dig stärka budskapet i dina sociala kanaler och attrahera rätt målgrupp på Instagram. Vilket tips tilltalade dig mest? Kommer du testa det på dina egna kanaler?

För mer inspiration, tips, råd och insikter lyssna på LoungePodden.

Mest lästa just nu

Till toppen