Kontakta oss

SalesLounge

Andreas Broryd, medgrundare Workaround

Andreas Broryd medgrundare av Workaround och Stayaround gästar LoungePodden för att prata om kontor, entreprenörskap, tech, försäljning och ledarskap

LoungePodden

Andreas Broryd, medgrundare Workaround

Nästa gäst i LoungePodden är Andreas Broryd, medgrundaren av kontorsförmedlingstjänsten Workaround. Workaround har synts på SVT, Breakit och Dagens Industri.

Andreas Broryd, medgrundaren Rikard Hegelund och tre andra medgrundare började med att sitta i köket 2015 och programmera den nya tech-tjänsten. Ett AirBnb eller Hemnet för kontor. Det var idén från början. Efter många spenderade timmar på programmering och nya extratjänster insåg grundarna att dom inte hade testat marknaden. Dom tog ett kliv tillbaka för att bli mer analoga. Och efter att ha testat marknaden byggde dom på sin kontorsförmedlingstjänst till vad den är idag.

I avsnittet pratar Taimaz och Andreas om hur företaget, på under tre år, har gått från endast ett par anställda till 20 stycken. December 2017 var företaget värderat till över 50 MSEK med målsättning på 100 MSEK till december 2018.

Vilka misstag har grundarna gjort på resan? Vilka är deras framgångar? Varför anser Andreas att försäljning är den bästa marknadsundersökningen? Hur handskas man med vardagliga kontorsutmaningar? Dessa frågor och flera behandlas i veckans avsnitt. Andreas annonserar också ut en superintressant tjänst för Sveriges vassaste säljare.

LoungePodden kan du lyssna på här eller där poddar finns, exempelvis Podcaster och Acast. Glöm inte att även ge LoungePodden fem stjärnor i Podcaster om ni uppskattar programmet!

I avsnittet med Andreas Broryd

  • Därför bör du testa din produkt på marknaden i ett tidigt skede
  • Varför Andreas tyckte idén av medgrundaren Rikard Hegelund var ”tillräckligt bra”
  • Vad händer när en startup går från två till 20 anställda på tre år
  • Varför man bör avvakta med att ta in investerare
  • Varför försäljning är livsviktigt för ett företag
  • Kontorsmiljö och ”Din mamma jobbar inte här”-lappar
  • Hur gör man när kontorskollegor slarvar med disken?

Vem är Andreas Broryd?

Andreas är vd och medgrundare av Workaround och Stayaround. Bolagen ska utmana den klassiska kontorsmarknaden. Andreas Broryrd har en lång erfarenhet från att leda och driva företag. Hans största passion är att driva försäljning. Andreas utbildade sig på Handelshögskolan i Stockholm och har varit verksam som både finansanalytiker, konsult inom management och som företagare. Han har inga planer på att lämna företagandet för att ta anställning igen. Någonsin.

Vad är Workaround?

Workaround är Sveriges första digitala förmedlingstjänst av kontorsplatser och har sedan starten 2015 fått ett stort genomslag i Stockholm. Workaround hjälper små, medelstora och stora företag att på ett smidigt sätt hitta nya arbetsplatser och samarbetar idag med över 300 olika hyresvärdar endast i Stockholm. Workarounds vision är att, samtidigt som tomma lokaler får nytt liv istället för att kosta resurser, ge företagare rätt förutsättningar för tillväxt.

Andreas Broryd kan du nå på andreas@workaround.se. Sveriges bästa kontorsplatser hittar du på www.workaround.se.

SalesLounge

Vi lever i en globaliserad och snabbrörlig värld. Dagligen ser vi nya strömningar inom våra fokusområden från experter världen över. 

För den som konstant vill utvecklas och hålla sig uppdaterad räcker inte tiden alltid till. Här samlar vi allt som kan vara av intresse för dig som säljare, entreprenör och ledare. Såsom kunskap, trender, forskning, krönikor och gästartiklar inom våra fokusområden. 

Mest lästa just nu

Till toppen