Kontakta oss

SalesLounge

9 stressfaktorer som hämmar din framgång

Det finns många stressfaktorer i vardagen som hindrar din framgång. Släpp taget om dessa känslor och beteenden och skapa dig en ljusare framtid

Personlig Utveckling

9 stressfaktorer som hämmar din framgång

Det finns mycket som kan stressa upp dig, speciellt när det gäller karriären. Olyckligtvis är det många av oss som står ut med dessa stressfaktorer trots att de påverkar vårt mående negativt. Vilka är då dessa stressfaktorer som vi måste sluta att tolerera? Inc.com har sammanfattat de värsta.

1. Ohälsosamma relationer

Sluta spendera tid med fel människor. Livet är för kort för att slösa tid på folk som tar energi. Människorna omkring dig ska stötta, hjälpa och lyfta dig. Om de inte gör det, orsakar de dig troligtvis negativitet, vilket du inte ska tolerera. För att lyckas i livet behöver du relationer som får dig att må bra.

2. Förnekelse

Alla ljuger ibland, det är ett faktum, men att ljuga för sig själv kan bidra till onödiga problem. Om du vill bli framgångsrik måste du våga chansa och ta risker, men framför allt måste du vara ärlig mot dig själv.

3. Ältande

Av alla stressfaktorer så är denna särskilt viktig. Du kan inte påbörja ett nytt kapitel i ditt liv om du ständig läser om det föregångna. Du kommer att känna mindre frustration över dig själv om du glömmer det som har varit. Försonas med ditt förflutna. Fixa det som går att fixa, låt det andra vara och gå vidare.

4. Att nöja sig

Ett säkert sätt att skapa stress i livet är att sätta dina behov i sista hand och inte prioritera det du vill uppnå. Det är när du kan föreställa dig en bättre framtid som möjligheterna att nå dit öppnar upp sig för dig. Fortsätt drömma och sträva alltid uppåt.

5. Att vara perfektionist

Att försöka vara perfekt föder bara missnöje. Den riktiga världen belönar inte de som är perfektionister; den belönar människor som faktiskt får saker gjorda.

6. Rädslor

Om du är rädd för att begå misstag, kommer du aldrig att lyckas. Att göra fel är 100 gånger mer produktivt än att inte göra något alls. Tillåt inte dina rädslor komma i vägen för vem du är ämnad att vara och vad du vill uppnå. Varje framgångsresa har en rad av misslyckanden i ryggen.

7. Tvivel

Sluta se ner på dig själv, ändra din trångsynthet till att tänka stort och föreställ dig din målbild framför dig. Bygg upp ditt självförtroende istället för att tvivla på dig själv. Vägra att sänka din standard – höj den istället.

8. Att acceptera dina egna ursäkter

Förr eller senare kommer du att inse att ursäkter inte tar dig dit du vill. Och om du vill lyckas, kommer du att behöva ta saker i egna händer för att få det gjort. Ursäkter skapar stress, medan kraft skapar beslutsamhet.

9. Svartsjuka

Bry dig inte om huruvida andra är mer framgångsrika än du. Koncentrera dig istället på att nå dina egna mål och överträffa dig själv. Framgång är en tävling mot dig själv, ingen annan. I slutet av dagen ska du inte tolerera något som stressar dig och står emellan dig och din storhet.

Släpp taget om dessa stressfaktorer

Vilka stressfaktorer påverkar ditt liv mest? Finns det något du kan göra för att släppa taget om dessa negativa känslor, beteenden och tankesätt? Börja med att jobba med den mest tyngande ovanan och se hur ditt liv blir lite lättare. Negativa tankebanor, vanor och rutiner är svåra att bryta så det gäller att ha tålamod. Ta ett steg i taget. Andas. Det kommer bli bättre.

Mest lästa just nu

Till toppen