Kontakta oss

SalesLounge

5 sätt att hålla dig lycklig, passionerad och produktiv

kvinna blickar ut och jobbar på motivationen

Entreprenörskap

5 sätt att hålla dig lycklig, passionerad och produktiv

5 sätt att hålla dig lycklig, passionerad och produktiv

Som entreprenör är det ofta svårt att motivera sig själv varje dag och hålla engagemanget uppe

Adam Toren är en entreprenör vars tips och råd har hjälpt många företagare. Som gästskribent på Entrepreneur, delade han och hans bror med sig av sina fem bästa tips för att behålla motivationen och produktiviteten som entreprenör.

1. Sätt mål för att hålla motivationen uppe

Det är svårt att vara på topp när du inte vet vad du borde göra. Sammanställ varje morgon en kort lista över dina mål du ska uppfylla innan dagen är över. De bör vara uppnåeliga och produktiva i förhållande till dina långsiktiga mål. Alla älskar känslan när man bockar av något från sin lista, och att skriva ner dina mål på ett block kommer hålla dig motiverad under hela dagen.

2. Starta din morgon med någonting du tycker om

För Adam och hans bror är det ett måste att alltid starta och sluta sina dagar med något positivt. Vad drar igång dig på sömniga eller upptagna dagar? Är det en springtur under soluppgången? Lyssna på din favorit podcast över frukost? Oavsett vad det är, se till att du skapar tillräckligt med tid i din morgonrutin för att få med det i din dag, säger Toren.

3. Håll dig fokuserad

Låt inte din lathet ta över. Snooze-knappen på ditt alarm kan vara frestande men att ligga kvar i sängen är inget alternativ. Oavsett om du sover eller surfar på sociala medier i tio minuter, kommer det att dränera din motivation och förhindra dig från att få den bästa möjliga starten. Håll dig fokuserad och bocka av saker på listan du skapade tidigare.

4. Bolla med någon

Att prata med någon hjälper inte bara att hålla dig på tårna för att uppnå dina mål, det gör även arbetsdagens uppgifter mer spännande och givande. Prata med någon i ditt nätverk, en vän eller en familjemedlem för att uppdatera dem om dina framsteg. Rätt person hjälper dig att fortsätta framåt när det känns tufft och firar dina framgångar. Se till att du gör detsamma för dem också!

5. Håll dig organiserad

Även om din kontorsplats borde vara relativt ren och städad, är det inte det enda du behöver för att hålla dig organiserad. Skapa en agenda i en kalender eller en produktivitets-app, så att du inte kämpar med att komma ihåg viktiga datum och deadlines precis innan de smyger sig på. Ha din affärsplan och dokumenterade framsteg på ett lättillgängligt ställe. Slutligen säger Toren att det är bättre att arbeta på en eller två uppgifter i taget istället för att försöka göra allt på samma gång.

Till toppen