Kontakta oss

SalesLounge

5 saker alla entreprenörer önskar att de var bättre på

fem giraffer gestaltar entreprenörer

Karriär

5 saker alla entreprenörer önskar att de var bättre på

Om det är något entreprenörskap handlar om är det ständigt lärande. Få entreprenörer nöjer sig med vad de åstadkommit och var de står idag, för att de önskar att de visste mer. Jayson DeMers gästskribent på Entrepreneur.com har listat fem saker som nästan alla entreprenörer önskar att de var bättre på. Känner du igen dig?

 

Ledarskap

Trots att entreprenörskap och ledarskap är två skilda saker, är ledarskap något som en entreprenör sällan kommer ifrån. På det stora hela är det du som ansvarar för att besluta i stora frågor, etablera nya direktiv och det är du som måste välja ut vilka personer som ska vara med på vägen mot framgång. Du måste kunna ge instruktioner, feedback och motivera människor att jobba för dig. Det är även du som måste vara ansiktet utåt för ditt företag.

Det finns några grundläggande färdigheter som krävs av en ledare. En är att kunna behålla lugnet i intensiva perioder. En annan är att alltid vara öppen och lyssna på andras åsikter. Det finns emellertid ingen perfekt ledare… Du kommer att göra misstag, men det finns alltid utrymme för förbättring.

Tålamod

Rom byggdes inte på en dag, inte heller ditt företag. Även om det såklart finns riktiga framgångssagor inom startup-branschen, har många entreprenörer fått slita ont. När du lekt med tanken i flera år och spenderat otaliga summor ur egen ficka, kan det såklart kännas frustrerande att behöva vänta på den där efterlängtade vändpunkten. Att ha tålamod är inte lätt och vi alla önskar att vi hade mer av det skriver entrepreneur.com.

Fatta beslut

Beslutsfattande går hand i hand med entreprenörskap. Som entreprenör fattar du såväl stora som små beslut hela tiden. Att behöva fatta många beslut kan dock få dig att ifrågasätta om något av dem egentligen är rätt. Detta kan kopplas till psykologins ‘Decision fatigue’ som kortfattat innebär att ju fler beslut du tar, desto sämre blir dem.

Resurshantering

Som entreprenör hanterar du olika typer av resurser. Allt från kassaflödet och dina anställda till säljare och partners. Effektiv resurshantering kräver tid och uthållighet, något som entreprenörer ofta har lite av. Därför önskar många entreprenörer ha en enkel resurshantering, men tyvärr finns det ingen förenkling. Om du ska kunna effektivisera dina resurser måste du faktiskt ta dig tiden till det.

Hitta balansen

När du är helt insnöad i ditt företagande finns det risk för att du inte märker när du arbetar för mycket. Men det finns också en stor risk för att du är så upptagen med jobb att du inte kan tänka på annat än en lång semester. Att uppnå balans mellan jobb och vardag är alltid svårt, och särskilt för entreprenörer. Dessvärre finns det inte en enda lösning eller strategi som ger dig balans på en gång. Du måste själv hitta den metod som bäst lämpar sig för att just du ska kunna kombinera nytta med nöje.

Mest lästa just nu

Till toppen