Kontakta oss

SalesLounge

Är du en introvert entreprenör?

Pojke med kungakrona gestaltar introvert entreprenör

Entreprenörskap

Är du en introvert entreprenör?

Är du entreprenör men bävar inför sociala tillställningar? Du kan vara lugn! Carol Roth gästskribent på Entrepreneur.com listar nedan fyra tips som förenklar vardagen för en introvert entreprenör.

 

Planera dina event

Kanske sticker du hellre en gaffel i ögat än att behöva träffa massor av främmande människor. Det finns hjälp att få och det stavas planering. Om du överväger att gå på ett event bör du kontakta den event-ansvarige i förväg. Fråga vilka av de övriga gästerna som skulle vara intressanta för dig att träffa och be om att få bli presenterad för dem via mejl eller i sociala medier redan innan eventet. När det sedan är dags för event kommer du redan känna flera personer att prata med.

Du har redan ett nätverk…

Om du har nära och kära har du också ett nätverk. Men du tänker antagligen inte på att dessa personer faktiskt kan hjälpa dig med ditt entreprenörskap. Om du till exempel behöver hjälp med att hitta nya kunder, borde du prata med människor som du känner sedan tidigare och kan lita på. Underskatta inte värdet av någon annans nätverk, men begränsa dig inte bara till den närmsta släkten. Du stöter antagligen på en mängd olika människor varje dag som du känner tillräckligt bra för att våga be om hjälp. Vem vet, kanske är det via svärmor du hittar din nästa drömkund?

Kvalitet över kvantitet

För många är definitionen av nätverkande att samla på sig så många visitkort som möjligt. Det är inte bara en smärre mardröm för dig som är introvert, utan sanningen är att det även sällan leder till bättre resultat. Det är bättre att hitta några få personer som du kan utveckla ömsesidiga relationer tillsammans med, istället för att samla på sig visitkort med telefonnummer du aldrig kommer ringa upp skriver Entrepreneur.com.

Tro det eller ej, men de flesta människor behöver faktiskt äta. Istället för att bemöda dig med att försöka få till ett möte med en enda person kan du föreslå för stolsgrannarna på morgoneventet att ni ska ta en gemensam lunch. På så sätt slipper du intimiteten som uppstår med en person och får samtidigt chans att lära känna fler människor utan att du själv behöver stå i rampljuset.

Surfa dig fram

Sociala medier som Twitter, Facebook och LinkedIn har suddat ut linjen mellan vad det innebär att vara online och offline. Tack vare dem behöver du inte längre stämma fysiska träffar med intressanta eller potentiella kontakter. Om du regelbundet använder dig av dina sociala medier kan du lära dig en del om dina nya vänner, följare och kontakter. När du väl hittar någon med gemensamma intressen som du, kan du kontakta dem privat.

 

Till toppen