Kontakta oss

SalesLounge

7 saker du önskar att du hade prioriterat när du var 21 år

saker du önskar du hade prioriterat

Insikt

7 saker du önskar att du hade prioriterat när du var 21 år

Det går inte att resa tillbaka i tiden. Men alla önskar, vid något tillfälle, att de kunde det. Det finns de gånger som en affär inte riktigt går som du hade önskat. En annan gång är det något i familjelivet som hade kunnat vara mycket bättre om du bara visste, på förhand, hur du skulle ta dig an uppgiften. Ånger är en jobbig känsla och tid är det enda vi aldrig kan få tillbaka här i världen. Har du funderat på vad du har prioriterat i livet fram tills nu? Varje sekund, minut, dag, månad och år vi spenderar på någonting så viktigt.

Har du tänkt igenom vad du har prioriterat fram till idag?

Ibland säger vi slentrianmässigt att vi inte ”har tid” med någonting. Det vi egentligen menar då är att vi inte vill prioritera det mötet, den träffen, den uppgiften. Vad vill vi då prioritera istället? Vi alla skulle må bra av att stanna upp ibland och fundera på vad vi gör och varför vi gör det.

Du är kanske sedan länge förbi 20 års-åldern men vissa saker behöver vi påminnas om. Här kommer sju stycken råd som kan vara bra att ta med sig genom hela livet. Dave Kerpen, en framgångsrik entreprenör och kolumnist på Inc.com har delat med sig av det som han önskade att han visste när han var 21 år.

Lev i nuet

Att leva i det förflutna gör dig deprimerad och fylld av ånger. Att leva i framtiden ger dig ångest och orealistiska förväntningar. Vi har egentligen bara ett val – att leva i nuet. Var närvarande när du är själv och med din omgivning. Minimera tiden du lägger på att tänka på saker du inte kan förändra. Alltså det som redan har hänt, vad som kommer framåt och lägg för guds skull ifrån dig din telefon.

Läsa och skriva utvecklar hjärnan – att titta på TV slöar ner den

Alla tittar på TV i någon utsträckning. Försök undvika för mycket TV-tittande. Framförallt nyheter. Det är upprepande och deprimerande, menar Kerpen. Lägg istället din tid på att lära dig saker. Han önskar att han hade prioriterat läsande och skrivande mer. Nu gör han det mer än någonsin och det har gjort honom till en bättre tänkare.

Att lyssna ger mer än att prata

Om vi vill få något tror vi att vi måste tala oss till det. Men i verkliga fallet är det raka motsatsen. Om vi vill ha något måste vi lära oss att lyssna. Lyssna på dina kollegor, vänner, familj och förstå vad de verkligen vill ha. Det är mer värdefullt att vara intresserad än intressant i det långa loppet.

Rädsla är normalt – var rädd men gör det ändå

Alla är rädda. Låt dock inte rädslan styra över dig. Många är så rädda för att bli avvisade och för att misslyckas att det har begränsat deras handlingskraftighet. Känn rädslan och gör det ändå. Utmana dig själv. Det är definitionen av mod.

Den som ger – den får

När Kerpen var yngre insåg han aldrig att vägen till rikedom är att ge mycket av allt till andra, istället för att ta så mycket du kan. Några av de mest framgångsrika som han har mött de senaste 20 åren har varit väldigt generösa. Universum är verkligen fantastiskt när det kommer till att belöna de som ger av sig själva.

Ta hand om din kropp!

Du måste ta hand om dig själv. Träna och ät hälsosam mat. Dave Kerpens hårdaste läxa de senaste 20 åren har varit att balansera upp livet. Från att ha varit en kille som har sovit lite, festat mycket och älskat skräpmat. Till att inse hur mycket energi han får av att sova tillräckligt, äta bra mat och att begränsa sin konsumtion av koffein och alkohol.

Tacksamhet är den bästa drivkraften i världen

Det är vanligtvis gratis och det finns aldrig några biverkningar. Handskrivna tack-kort, goda gärningar och listor på vad du är tacksam över är några få sätt att ändra ditt eget humör från att vara bitter till att vara glad. Från att må bra till fantastiskt.

 

Vad önskar du att du visste? Kommer du fundera vad du har prioriterat hittills och hur du spenderar din tid framöver?

Till toppen